Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

vineri, 3 aprilie 2015

Uniunea divina sacra. Echilibrul feminin-masculin























O noua trezire are loc, scotand la suprafata adevaruri antice – o alchimie interioara – o contopire a divinului feminin cu divinul masculin pe care dogmele religioase a ascuns-o timp de secole. O relatie in uniune divina este un parteneriat creativ, bazat pe egalitate. Experienta uniunii divine in toata puterea si frumusetea ei este asemeni unui dans al creatiei. Copilul renasterii cosmice este mentionat in alchimie ca Sinele Autentic si este creat prin uniunea cunoscuta si ca mariajul sacru al dualitatilor.
Litera Delta a alfabetului grecesc (simbolizat printr-un triunghi) este simbolul nasterii cosmice. Triunghiul poate reprezenta tatal-mama-copilul sau uniunea perfecta a celor doi care-l creaaza pe al treilea sau uniunea perfecta a doi cand devin unul singur.

Uniunea polaritatilor masculine si feminine in fond este baza fizica a creatiei. Cele doua polaritati, magneticul (femininul) si electricul (masculinul) se intrupeaza intr-o trinitate. Geometria se intampla atunci cand o planeta se naste, atunci cand doua celule umane se unesc in pantec si creeaza Lumina. Avem nevoie atat de feminin, cat si de masculin, in egala masura, pentru ca o creatie sa se intample si sa mentinem echilibrul in viata.

Lipsa constientei asupra divinului feminin a creat o stare de dezechilibru care penetreaza viata. Sentimentul de inegalitate a ridicat ziduri intre femei si barbati. Aceste dezechilibre si dificultati apar ca rezultat al credintelor noastre interioare si al conditionarilor de peste timp. Sinele nostru inalt stie ca o noua trezire si schimbare are loc. Pentru ca uniunea sacra sa se poata intampla, la nivel individual si global, iluzia separarii trebuie vindecata. Trebuie sa dizolvam dualitatea si sa curatam toate campurile de judecati. Aceste judecati creeaza rupturi de la principiile feminine, de la corp si emotii. Trebuie sa ne recastigam sacrul si uniunea spirituala si sa imbratisam relatia alchimica a creatiei.

Regasirea Femininului

Receptivitatea este una dintre cheile energiei feminine. Noi credeam ca receptivitatea inseamna doar sa primim ceva din exteriorul nostru. Cu toate acestea, calitatea feminina de receptivitate este de fapt despre a simti la un nivel profund sinele nostru. Energia feminina divina este despre flux interior si acceptare, incredere si intuitie. Aceste calitati sunt feminine prin natura lor. Corpul nostru fizic este pamant si forma. Energia emotionala care curge prin corpul nostru este apa. Este vorba despre a crede in propria-ti valoare ca „fiind”, fara a ne fundamenta pe masculinul echivalent cu „a face”. Este vorba despre a echilibra linistea cu actiunea. Este vorba despre a ne alinia cu noi insine si cu ceilalti intr-un mod autentic, devenind unul. Si prin intregirea noastra, ajungem sa intalnim complementarul nostru, care este de fapt sinele nostru oglindit ca celalalt „eu”.

Energia divinului feminin aduce o noua onorare a spiritului feminin. Este imputernicire si recastigare a propriei divinitati ca femei, redand barbatilor echilibrul. Prin deschiderea campului lor energetic, barbatii se „abandoneaza” si isi insusesc principiul feminin al receptivitatii, onorand aspectele lor feminine mai mult ca niciodata. Barbatii incep sa obseve aspectele feminine cu o mai mare constienta si apreciere. Indiferent de sex, se poate simti un echilbru vindecator al pacii, armoniei si iubirii interconectate pentru tot ce este in jur, nemaitrait pana acum pe acest pamant. Atunci cand putem sa primim la nivel profund sinele nostru, simtim la nivel subtil fluxul de energii din corpul nostru. Aceasta stare de receptivitate profunda necesita o „abandonare”, incredere si acceptare de sine deplina.

Unul dintre secretele care face dansul uniunii aste iubirea si acceptarea de sine. Trebuie sa ne acceptam pe deplin sinele pentru a ne putea abandona complet, astfel ca libertatea de expresie sa fie maxima. Prin iubirea si acceptarea de sine deschidem usa catre experimentarea extatica a sinelui. Aceasta inseamna acceptarea completa a corpului, emotiilor, a fiecarui aspect al nostru si, dincolo de toate acestea, acceptarea divinului din noi.

Corpul emotional

Corpul emotional trebuie sa fie imbratisat cu totul. Energia feminina aduce cu ea maiestrirea emotiilor, a receptivitatii si deschiderii care ne permit sa simtim subtilitatile puterii noastre creatoare. Corpul emotional care a fost oprimat si denigrat atata timp este insusi ceea ce avem nevoie pentru a ne maiestri constiinta creatoare. Ca barbati si femei, avem nevoie sa ne conectam profund cu corpul nostru emotional. Facand aceasta, experimentam binecuvantarea extatica a uniunii sacre menita sa fie gustata din plin si exprimata prin intregul nostru corp.

Fiind conectati cu corpul nostru fizic si cu cel emotional simultan, intr-un abandon complet, putem permite energiilor fluide ale emotiilor noastre sa curga libere prin noi. Prin acceptarea neconditionata a propriilor emotii, permitem acestora sa curga intr-un echilibru in inima, acolo unde se intampla toate transformarile si accesam potentialul nostru creativ in forma sa pura.

Abandonare si prezenta

Pentru a putea experimenta un camp al uniunii sacre cu un partener, in primul rand trebuie sa experimentam alchimia interioara, conectandu-ne cu calitatile energiilor interioare feminine si masculine din noi. Doi factori importanti pentru a aduce aceasta experienta in corp sunt abandonarea si prezenta – ambele trebuind experimentate in mod egal. Abandonarea este o energie feminina, in timp ce prezenta este o energie masculina. Echilibrul dintre acestea creeaza locul potentialitatii pure, non-duale, curate. Starea de a fi cu adevarat prezent ne aduce intr-o experienta senzoriala deplina. 

Abandonarea ne pregateste sa primim impulsul divin. Atunci cand aceste elemente de baza ale 
uniunii puternice sunt in echilibru, un portal se deschide si putem sa simtim cu adevarat energia noastra curgand. Aceasta este usurinta de a fi si ne simtim ca si cum am fi tinuti in brate, ca si cum primim energie, in loc sa o expandam. Ne simtit conectati cu inima noastra si cu adevarul nostru, in timp ce suntem suspendati intr-o uniune lipsita de efort, in deplina ei putere.

Pregatirea pentru uniunea sacra

Odata cu trezirea fluxurilor subtile din corp, transformarea si uniunea alchimice incep. Combinatia dintre respiratie, miscare si frecvente armonice ne revigoreaza canalele energetice. Conexiunea dintre respiratie si corpul nostru este vitala. Respiratia superficiala si perioadele in care ne tinem respiratia in mod inconstient saboteaza mentalul si cauzeaza aparitia haosului emotional, blocand eliberarea emotiilor. Respiratia superficiala este un sablon care reflecta energia emotionala neprocesata.

Experienta senzoriala a respiratiei profunde patrunzand corpul nostru devine o ancora in prezent, 
oprind „trancanitul”mintii si lasand astfel mai mult loc spiritului sa se contopeasca cu noi. In timp ce respiram, ne miscam si vorbim, avem ocazia sa fim mult mai receptivi la emotiile noastre. Folosind respiratia, putem deschide si curata centrele energetice, eliberand astfel emotiile care ne blocheaza potentialul nostru creator.

Miscarea poate fi folosita pentru a deschide campurile noastre vibrationale si pentru a elibera energiile vechi. Miscarea creeaza mai mult spatiu pentru ca aerul sa intre in corpul nostru, stimuland experienta senzoriala in corp si conectandu-ne cu acesta. Astfel, un flux mai mare de energie ruleaza la un nivel mai profund intre corp, minte si spirit.

Relatia – alchimia uniunii divine

Odata ce ne-am conectat cu corpul nostru, odata ce am deschis fluxurile subtile de energie si le-am adus intr-un echilibru feminin-masculin, suntem gata sa ne conectam cu celalalt. Atunci cand ambii sunt conectati cu ei insisi, in uniune, acestia pot sa se conecteze unul cu celalalt. Cand cei doi sunt in esenta uniunii cu ei insisi devin constienti de alchimia relatiei care s-a creat intre ei. In caddrul acestei relatii sacre, cele doua fiinte se unesc si vibreaza in armonie. Respiratia in sincron, bataile inimii in acelasi ritm creeaza al treilea camp de energie, trinitatea sau copilul. Aceasta alchimie se numeste relatie.

Relatia sacra este un loc in care frecventele se contopesc si toate aspectele separarii se disipeaza. Elementul comun al celor doi este insasi relatia care se naste, in care sunt uniti. La fel ca doua vase goale ce permit fluxurilor de energie sa le inconjoare si sa curga prin ele. Le urmarim cum se destainuie, inflorind intr-o subtila alchimie intre cele doua persoane lipsite de asteptari. Atunci cand nu mai simtim nevoia de a trai nimic predeterminat, permitem energiilor inalte ale universului sa curga prin noi. Nu exista separare, nu exista ego ce se zbate in nevoia unei identitati – doar energie cosmica pura.

Corpul nostru este poarta sacra catre uniunea divina extatica. Prin uniunea bazata pe un scop si intentie, in rezonanta cu inimile noastre, ne deschidem catre cai inalte. Principiul feminin este conectarea conectarea noastra cu transpunerea spiritului in forma. Odata ce templul corpului a fost complet revendicat, prin acceptare de sine, “abandonare” si prezenta complete, uniunea divina a femininului si masculinului deschid un canal pentru “mariajul sacru divin”.

Traducere: Alice Danila
Imagine: www.purifoyfloweressences.com

Sursa articol : 
http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-uniunea_divina_sacra_echilibrul_feminin_masculin-5044#.VR1n5xlwCpw.facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu