Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Parteneriat intru Iubire






" Alegerea unui partener ne va face sa ne simtim bine cu privire la noi si sexualitatea noastra, fie ne va indeparta de bucuria noastra Divina!
Pentru a ne revitaliza viata si sexualitatea, trebuie sa ne respectam pe noi si sa alegem un partener care ne va asigura posibilitatea de a ne extinde constiinta despre cine suntem si de a ne uni mai mult cu Dumnezeu.

Daca suntem-sau nu suntem -in stare sa facem acest lucru depinde de fatetele carora noi insine le permitem sa faca alegerea: fie personalitatea si ego-ul, fie inima si sufletul.

Cand privim iubirea prin prisma personalitatii si a ego-ului,asteptam ca altcineva sa umple golul din noi. Iar cand acest lucru nu se intampla, personalitatea si ego-ul traiesc sentimente de suferinta, dezamagire si amaraciune.

EGO= Edging God Out, adica , in traducere, 'sa-L impingi pe Dumnezeu la o parte'. 
Atata timp cit ego-ul ne dirijeaza alegerile, nu este posibila legatura profunda a sufletului, si deci, nici adevarata fericire!

Ego-ul are asteptari mari, intocmeste scenarii si urmareste cu disperare sa simta iubirea. De aceea stimuleaza mult prea repede tendinta de implicare sexuala, care nu inseamna inca iubire.Disperarea ego-ului e atit de mare incit ajunge sa se multumeasca cu orice, numai din dorinta de a nu fii singur.
De aceea ajungem sa atragem in viata noastra oameni care nu ne iubesc si pe care nici noi nu ii iubim cu adevarat. I-am dorit doar pentru ceva ce ei ne pot da la nivel superficial: companie, siguranta, sex, ratind astfel ceea ce este mai de pret, si anume marea Sansa de evolutie spirituala reciproca.

Atunci cind ne alegem partenerul in acest mod, ajungem-mai devreme sau mai tirziu-sa ne dam seama ca, desi nu mai suntem singuri, suferim in continuare de singuratate si de neimplinire. Daca avem noroc si ne trezim,vom pricepe ca ne-am iubit prea putin pe noi insine-si ne vom hotari, in sfirsit, sa ne tratam cu mai multa demnitate!

Dorinta sufletului si a inimii este de a se regasi intr-o relatie satisfacatoare, intima,iluminata, afectuoasa, constienta, comunicativa, stimulatoare, cu alta persoana. Aceasta e o dorinta imperioasa, mai profunda decit oricare alta. Inima si sufletul inteleg ca nu exista nici o separatie intre spiritualitate si sexualitate.

Inima si sufletul doresc o relatie adevarata, care sa creasca bucuria si efervescenta vietii din fiinta noastra. Inima si sufletul doresc sa avem alaturi o persoana care sa poata servi drept oglinda Divina, care sa ne arate acele fatete ale noastre pe care trebuie sa le vedem pentru a ne vindeca.

Inima si sufletul doresc o relatie pentru ca spiritele noastre individualizate sa se poata deschide mai profund catre adevarata noastra natura, prin contopirea in plan fizic a celor doua fatete, feminine si masculine, reusind astfel sa traim experienta re-unirii sau a intregirii.Femininul echilibrat cu masculinul. Iubirea pentru celalalt cu iubirea pentru sine.
Prin aceasta contopire si deschidere reusim sa reunim esenta lui Dumnezeu,unimea din interior.
Acolo se aprinde scinteia vietii, cea pe care o numim Pasiune. " ~  (din “B.L.I.S.S.-natura extazului” de Maureen Moss)

Pune totul in joc pentru Iubire.

" Sovairile nu te duc la maretie.
Ai pornit sa-l gasesti pe Dumnezeu,
Dar apoi zabovesti iar si iar, indelung,
La hanuri rau famate din margine de drum.
Nu mai astepta.
Plonjeaza in ocean,
Pleaca si lasa ca marea sa devina tu …” ~ Rumi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu