Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

duminică, 17 iunie 2012

Casatoria Alchimica sau Uniunea Mistica



"Experienta mistica se naste din absorbtia spontana, totala, dublata de luciditate si concentrare asupra momentului prezent, asupra actului amoros, fara alte ginduri asupra unor scopuri sau intentii viitoare, inclusiv asupra performantelor sexuale sau asupra dorintei de a atinge experienta constiintei transcedentale. Cuplul care experimenteaza sexualitatea mistica este constient de oprirea procesului mental(emisfera stinga), renunta la gindirea verbala si se lasa transportat exclusiv de sentimentele si senzatiile specifice actului amoros, iubitii simt fiecare traire, inclusiv uniunea reala si comuniunea cu partenerul. Miscarile amoroase sunt nelimitate si pot include orice tehnici. Spontaneitatea este secretul si sentimentul de fuziune, de intimitate, de apropiere, de conexiune intre cei doi iubiti, perceput ca o realitate care face ca ei sa devina o singura fiinta, care simte actioneaza  si reactioneaza spontan, in mod liber, natural, ca un tot unitar.
Explicatia macrocosmica a sexualitatii mistice are la baza marea tema a conjunctiei principiilor opuse, care permite realizarea unitatii tuturor lucrurilor, dincolo de diferente.Actul amoros simbolizeaza o asemenea fuziune cosmica, o conjunctie si o rezolvare a diferentelor prin fuziunea opusilor intr-un tot unitar.Cele doua corpuri devin una dizolvindu-se in starea lichida (mistica). Iubirea sexuala este o conjunctie, o paropiere, o unitate prin care un barbat si o femeie pot nu doar sa se apropie, dar si sa devina perte integranta unul din celalalt. Elevarea constiintei lor se produce tocmai prin aceasta experienta mistica, a descoperirii Unitatii-intimitatea suprema care poate fi atinsa. Aceasta intimitate pe toate nivelele, transcede cu usurinta relatia de cuplu si sexualitatea, transformindu-se in Iubire pura. De aceea, cind sunt cu adevarat indragostiti, barbatul si femeia traiesc zi si noapte in aceeasi stare transcendenta de plutire, aproape ca de vis, intrucit au fuzionat deopotriva la nivel psihic si cosmic, simtindu-se una chiar si atunci cind nu sunt in prezenta celuilalt." (Louis Meldman-"Uniunea Mistica")

2 comentarii:

  1. Și, dacă aceasta se petrece între soțul tău și amamta sa, tu,soția ce loc mai ai în toată această poveste... chiar dacă ea s-a încheiat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Daniela, toti cei aflati in aceasta 'poveste' (inclusiv sotia) au avut rol important si au avut fiecare ceva de castigat in ceea ce priveste evolutia spirituala. Asta pentru ca in spiritual nu exista decat "castig ".

      Ștergere