Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

joi, 28 mai 2015

Vulnerabilitatea si intelepciunea vaginului



vagin
Incep sa scriu acest articol si ii simt deja profunzimea. Asa ca te invit sa te asezi in fata ecranului, sa iti savurezi ceaiul si sa citesti acest articol in liniste. Este un subiect important atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Corpul femeii are propriul sau limbaj, fie folosindu-se de experientele ce tin de reproducere (ciclul menstrual, sarcina si menopauza), fie prin sexualitate.
Dupa o conversatie recenta avuta cu o femeie despre sexualitatea sa si mesajele transmise de corpul sau, am inceput sa ma gandesc la vagin (pe care il voi numi si yoni) si la profunda sa intelepciune si vulnerabilitate, ce reflecta viata noastra. Exista o suma de experiente pe care femeile le au si care implica acest portal, la propriu si la figurat : nasterea, ciclul lunar, sex, dar si experiente nedorite precum violul sau violenta sexuala cu toate formele sale. Vaginul nostru ne este mesager si profesor, desi multe femei simt rusine, teama, ignoranta in ceea ce priveste acest organ.
Vulnerabilitatea se defineste simplu ca fiind abilitatea de a fi ranit, fizic sau emotional. Pentru cei mai multi dintre noi, barbati si femei, cuvantul vulnerabilitate provoaca disconfort. De ce si-ar dori cineva sa fie vulnerabil ? Pentru ca fara vulnerabilitate, am fi inchisi. Atunci cand suntem inchisi, nu putem primi dragostea si multe alte binecuvantari ce sunt posibile in decursul experientei noastre umane. Cheia este sa poti sa fi vulnerabil, insa sa ai discernamant. Acesta este darul vaginului. Chiar daca femeile realizeaza sau nu, vaginul nostru ne vorbeste prin limbajul corpului, chiar si atunci cand nu vrei sa recunosti adevarul. Este un spatiu vulnerabil si totusi este suficient de puternic pentru a se extinde si a da nastere unui copil. Detine o rezistenta fizica profunda. Vulnerabilitatea vaginului se datoreaza legaturii intre vagin si inima noastra. Discernamantul vaginului este uimitor de clar datorita mesajelor pe care le livreaza corpului femeii ca si feedback.
Invataturile tantrice sau alte scrieri sacre, spun ca exista o conexiune si polaritate intre inima unei femei si vaginul (yoni) sau, precum si intre inima barbatului si penisul sau. La o femeie, polul pozitiv este reprezentat de inima/sani, iar polul negativ de vagin/yoni. La barbat, inima sa este polul negativ, in timp ce penisul este polul pozitiv. Atunci cand un barbat si o femeie se imbratiseaza sau fac dragoste, acesti poli se activeaza identic ca si cablurile de la o baterie. Pentru femei, vulnerabilitatea inimii este in stransa legatura cu vaginul. Orice femeie stie, iar barbatii ar trebui sa stie, ca atunci cand o femeie isi deschide inima, picioarele sale nu au cum sa ramana inchise. Asa incepe vulnerabilitatea vaginului. Cand patrunzi o femeie, patrunzi si in inima sa.
Multe femeie astazi se implica in relatii sexuale fara a fi constiente de acest aspect al lor. Insa vaginul stie, chiar daca tu alegi sa fi complet ignoranta. Atunci cand o femeie ingaduie unui barbat sa faca sex cu ea, fara sa aiba si o conexiune emotionala sau macar un minim de respect, penetrarea devine denigrare. O femeie stie cand se intampla asta pentru ca incepe sa se simta folosita, goala pe dinauntru, trista, depresiva. Sunt multe, multe umbre si arome diverse ale sexualitatii.
Atunci cand vaginul este patruns fara conexiune emotionala, femeia sufera pe diverse nivele. Iar corpul tau iti va SPUNE, daca un barbat nu are ce cauta inauntrul tau. Acest lucru nu se aplica doar la sex ocazional, dar si in relatii sau casnicii. Noi toate putem sa alegem gresit in diverse momente ale vietii. Insa vaginul stie intotdeauna adevarul.
Cum ? Pentru inceput, de indata ce ai fost cu un barbat, daca este vorba de o situatie in care ai fost folosita sau de o relatie ce nu-ti aduce nimic bun, incepi sa te simti goala pe dinauntru. Multe, multe femei stiu si resimt acest moment ca nedorindu-si sa mai intretina relatii sexuale cu acel barbat, insa totusi o fac. Unele femei nu constientizeaza aceasta stare de goliciune interioara, daca fac sex de prea mult timp cu acel barbat. Insa este o stare de amaraciune si de multe ori vor avea lacrimi in ochi, chiar daca nu imediat in prezenta sa, mai tarziu in singuratate. In schimb, atunci cand ai ales bine, te simti CONECTATA, mai conectata cu acel barbat dupa ce ati facut dragoste. Iar penetrarea sa este dincolo de penis. Atunci cand un barbat penetreaza cu adevarat o femeie, descopera ca inima sa prinde viata cu adevarat. Exista vulnerabilitate si incredere. O femeie poate ca va avea lacrimi in ochi si dupa o astfel de relatie, insa vor fi lacrimi de bucurie, pentru ca izvorasc din fericirea de a fi completata si nu folosita, din conexiunea celor doua inimi.
Cunosc femei ce se culcau cu barbati chiar daca stiau ca sunt nepotriviti pentru ele. De multe ori, corpul tau creeaza afectiuni fizice, ca sa intelegi mesajul. Imi amintesc de o cunostinta ce se alegea cu candidoza de fiecare data cand se culca cu un barbat nepotrivit pentru ea. Vaginul sau, in intelepciunea lui, pur si simplu ii spunea la propriu ca acel barbat era o alegere gresita. Cunosc femei ce dezvoltau infectii urinare, dupa ce derulau relatii sexuale cu barbati nepotriviti. Multe femei vor experimenta dureri intensificate la ciclu sau femei ce nu au de obicei PMS (sindrom premenstrual), vor incepe sa aiba daca vor continua sa ramana intr-o relatie, sexuala sau de orice fel, ce nu le onoreaza. Doamnelor, voi STITI ! Puteti alege sa ignorati ceea ce stiti, dar in adancul  acelui organ, exista intelepciune.
Discutam recent cu cineva care mi-a spus ca a citit un articol ce sustinea ca este imposibil ca o femeie sa aiba orgasm vaginal, ca nu exista asa ceva. Este de-a dreptul ridicol ! Cand corpul unei femei este inchis emotional sau se implica in sex de tip “fast-food”, atunci ii lipseste vulnerabilitatea inimii. Sa ne amintim ca intre vagin si inima exista o stransa conexiune. Daca inima ta este inchisa si faci sex cu cineva fara a avea acea conexiune, orgasmul vaginal nu este posibil. Orgasmul vaginal este cea mai profunda, cea mai adanca forma de orgasm. Multe femei se multumesc cu orgasme de suprafata, clitoritidiene, ceea ce depriveaza barbatii de a-si demonstra abilitatea de iubit nemaipomenit. Acel orgasm profund, transformator, il poti obtine doar in conditiile in care iti deschizi inima si ai intelepciunea de a discerne daca e cazul sa iti deschizi picioarele in fata acelui barbat. Acesta este motivul pentru care multor femei le este greu sa aiba orgasm vaginal, nu pentru ca acesta nu este posibil, dar pentru ca relatia dintre vagin si inima este atat de dezechilibrata.
Cand o femeie accepta un barbat in patul sau si o face din toata inima sa, atunci amandoi pot lasa mastile la o parte. Toate acele fatete ascunse ale sexualitatii, cand legatura este realizata din conexiune reala si incredere, pot deveni experiente incredibile. Atunci cand acceptam un barbat in acest loc vulnerabil, stiind definitia vulnerabilitatii, corpul nostru isi da seama imediat daca putem avea incredere in acel barbat. Daca o femeie este conectata la ea insasi si la energiile subtile pe care le putem accesa prin intermediul vaginului nostru, prin aceasta intelegere nu poate da gres. Daca esti conectata cu propriul tau corp, stii pana sa ajungi la momentul penetrarii. De multe ori insa noi ignoram vocea interioara ce ne avertizeaza sa nu mergem mai departe. Si atunci cand o facem, este ca si cum ne-am fi frant singure inima. Daca nu putem rosti macar cuvantul “vagin”, daca nu ne uitam la el, nu il atingem si nu ne putem bucura de el, atunci nu suntem conectate la intelepciunea sa, insa iti va vorbi prin mesajele transmise de corpul tau pe care le-am descris mai sus.
Exista si un alt aspect al vulnerabilitatii pentru femeile care au fost victima unui abuz sexual sau viol. Unele evita sexul. Altele se arunca intr-o serie de relatii sexuale lipsite de conexiune. Altele incep sa manance in exces in speranta ca devenind supraponderale nu vor mai putea cadea victime violentei sexuale. Sunt doar cateva aspecte, intrucat fiecare femeie isi traieste drama in propriul sau mod. Chiar si pentru acelea ce se vindeca int-o forma sau alta, vulnerabilitatea lor este mai mare decat a femeilor ce nu au trecut printr-un astfel de abuz.
Nu cred ca barbatii inteleg cu adevarat ce inseamna sa fi penetrat. Sa permiti unui barbat sa intre in acest loc atat de vulnerabil. Singura analogie pe care pot sa o fac este ca un barbat straight sa experimenteze penetrarea anala. Pentru cei mai multi barbati straight (heterosexuali), devin astfel vulnerabili. Iata, traim intr-o societate in care abia daca ne putem privi in ochi unul pe celalalt. Si cu toate acestea, multe femei ingaduie sa fie penetrate vaginal, fara sa constientizeze sacralitatea corpurilor lor. Cand a fost ultima orara cand ai facut dragoste cu un barbat si v-ati privit unul pe altul in ochi ? Te lasi penetrata fara sa te uiti in ochii sai ? Ochii sunt oglinda sufletului. Daca nu te lasi penetrata din priviri, atunci cum poti accepta penetrarea vaginala. Este o dovada de lipsa de autorespect. Iar voi, barbati, cum puteti sa nu priviti femeia cu care va culcati, ca pe o fiinta umana, ca pe sufletul mult dorit ? Cum va puteti culca cu o femeie fara sa va pese cine este ea cu adevarat ? Femei, daca puneti valoare pe voi, nu ati accepta sa fiti cu un barbat care nu va poate vedea cine sunteti cu adevarat si daca din greseala ati facut-o, atunci v-ati vedea de drum. Cu cat veti invata mai mult sa onorati ceea ce aveti intre picioare, cu atat veti intelege legatura puternica cu inima voastra. Cu cat va veti onora inima mai mult, cu atat veti putea evita penetrarea sexuala fara sens in acest spatiu sacru, vulnerabil.
Cuplurile bazate pe dragoste si incredere pot explora cele 50 de umbre ale lui Grey sau orice alta culoare posbila. Explorarea sexuala este vitala pentru ca noi sa intelegem cine suntem, dar o femeie, ce accepta aceste experiente cu un barbat ce nu o valorifica, nu o onoreaza, nu o respecta, o va face sa se simta folosita, violata. Fara intimitate si incredere intre cei doi oameni, ne autoviolam in mod frecvent.
In zilele noastre, atat de multi barbati se folosesc de corpurile femeilor doar pentru a obtine placere, netinand cont de sentimentele acelei femei. Si multi considera ca si femeile sunt ok cu asta. Multe femei au falsa credinta ca trebuie sa ii satisfaca dorintele unui barbat, pentru a fi cu acel barbat.
Dragi barbati, daca cititi acest articol, va rog sa va uitati in sufletul vostru si sa incercati sa va imaginati vulnerabilitatea pe care o simte o femeie, atunci cand este penetrata, durerea si suferinta pe care o creeati daca nu dati doi bani pe acea femeie si o folositi doar pentru a va elibera de propriile nevoi fizice. Chiar daca voi credeti ca ea este de acord cu asta, chiar daca ea spune ca e ok, multe femei sunt atat de ranite si blocate in aceasta situatie, de la atata durere, incat nici nu o mai pot sesiza. Raul pe care il faceti folosindu-va de o femeie este dincolo de capacitatea mea de a-l exprima in cuvinte. Nu va cer sa cititi gandurile unei femei. Doar va cer sa va examinati motivele pentru care sunteti cu o femeie. Daca stiti ca sunteti cu ea doar pentru sex bazal, atunci poate ca ar trebui sa faceti alta alegere. Voi va cunoasteti adevaratele intentii. Fiti un pic atenti !
Dragi femei, voi TREBUIE sa incetati sa mai ingaduiti astfel de relatii. Ne sta in putere, prin stima fata de sine, sa punem capat acestor situatii. Avem capacitatea sa educam barbatii, cu dragoste si ingaduinta, prin simpla crestere a stimei fata de sine si a iubirii fata de sine. Consider ca atunci cand femeile vor incepe sa respecte barbatii, sa-i onoreze si sa inceteze sa mai creada ca “nu sunt buni de nimic” si altele asemenea, barbatii la randul lor vor oferi acelasi lucru femeilor.
Cand vom accepta acest adevar simplu, relatiile noastre se vor transforma si vom invata sa ne iubim unii pe altii !

Gina
Sursa : https://ginacology.wordpress.com/2014/11/24/the-vulnerability-and-wisdom-of-the-vagina/
P.S : Daca ti-a placut acest articol si doresti sa imi sustii activitatea, te rog distribuie-l si catre prietenii tai!

Sursa articol: http://www.hranatate.ro/vulnerabilitatea-si-intelepciunea-vaginului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu