Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

joi, 4 iunie 2015

Vindecarea prin Iubire















Relațiile de cuplu, de iubire, au mare nevoie de o nouă temelie. Au nevoie de o nouă fundație care să meargă dincolo de rigidele îndatoriri sociale și mult dincolo de intensitatea romantică prezentă la începutul relației. Avem nevoie toți, fie că suntem într-o relație de cuplu, fie că tânjim după așa ceva, să învățăm a ne crea o nouă viziune asupra iubirii. Să învățăm să ne creăm un nou context care să ne ajute să naștem o altă formă de iubire. O Iubire Conștientă. Și acest lucru e posibil dar avem nevoie de o direcție nouă și de inspirație. Societatea în care trăim, cultura noastră, din păcate, nu ne oferă modele care să ne inspire în direcția iubirii conștiente.

Suntem din ce în ce mai mulți cei care cred că Iubirea Conștientă este posibilă. Însă, dacă vrem să sădim, să hrănim, să cultivăm un spirit nou, al angajamentului în cuplul nostru, e important să recunoaștem enorma oportunitate, profundă și foarte puternică, pe care relația de iubire ne-o oferă. Și anume, oportunitatea de a ne deschide în fața adevăratei noastre naturi. Natura Ființei noastre se deschide, ni se revelează, total doar într-o relație de iubire. Dacă ne dorim să înflorim în relația noastră de iubire, atunci e nevoie ca relația noastă să reflecte, ceea ce suntem fiecare cu adevărat. Dincolo de îngustimea minții liniare, dincolo de imagini limitate, dincolo de roluri, de măști și de identități egotice. Dincolo de constrângerile societății în care trăim, ale religiilor, ale culturii, ale familiei. Dincolo de convingerile noastre despre ceea ce este o relație de iubire. Aceste convingeri nici măcar nu ne aparțin, dacă ne dăm voie să ne ascultăm, cu atenție, inima.

O relație de iubire conștientă are nevoie să se bazeze pe integralitatea Ființei noastre și nu doar pe rolurile care, de cele mai multe ori, ne-au adus împreună și care, cu siguranță, ne vor despărți dacă rămânem prizonierii lor. A îndrăzni să mergem dincolo de roluri, acceptându-le și integrându-le, poate aduce însă provocări majore, încercări grele, dar MERITĂ! Provocările și încercările pe care le vom întâlni atunci când alegem să pornim în Călătoria Inimii noastre, împreună, ne vor aduce mai aproape de adevărata noastră natură. Și ce vehicul mai potrivit pentru această călătorie, către Centrul Ființei noastre, către Acasă, decât conexiunea cu ființa iubită? Conexiunea cu ființa iubită. Doar alegând să privim astfel, relația intimă de iubire devine un proces de transformare, personal, spiritual și transpersonal.  Doar așa, relația de iubire devine o cale. Calea!

Indiferent că suntem femei sau bărbați, acum, mai mult ca niciodată, ne căutăm, aproape disperați, Calea! Ne chinuim să ne definim un scop în această viață! Vrem să știm care ne este misiunea pe această lume. Deși greu de crezut pentru majoritatea oamenilor prinși în iureșul vieții cotidiene, relația de cuplu poate fi cel mai puternic terapeut, cel mai înțelept maestru spiritual, care ne poate ajuta în procesul nostru de vindecare, de transformare și de întregire. Acesta este adevărul! Nici un terapeut, nici un maestru spiritual nu poate face pentru noi ceea ce poate face o relație de cuplu, o relație de iubire conștientă. Resurse, capacități și daruri demult uitate sau nici măcar știute pot ieși la suprafața într-o relație de Iubire Conștientă, atunci când alegem să ne raportăm unul la celălalt într-un mod onest, deschis, cu încredere și compasiune. Numai când reușim să ne deschidem total în fața unei alte persoane, ființa iubită, inima noastră ne conduce către o nouă lume. O lume plină de noi potențiale și posibilități. Dincolo de tot ce am crezut că știm. Dincolo și, totuși, atât de Aici și de Acum. În Prezență. Doar respirând împreună cu Ființa iubită putem deveni mai conștienți de feluritele moduri în care vechi roluri ne țin prizonieri. Orice relație de iubire adevărată ne va pune față în față cu cele mai dureroase și mai adânc ascunse aspecte ale noastre, cu cele mai puternice conflicte emoționale pe care nu le-am rezolvat (chiar și după ani de terapie), cu cele mai groaznice frici dar și cu cele mai mari bucurii, cele mai mărețe vise, cele mai extatice trăiri.

John Welwood spune că atunci când alegem Calea Iubirii Conștiente, când alegem Calea Vindecării prin Iubire, ne deschidem, de fapt, în fața celei mai mari provocări ale Existenței noastre – nevoia de a ne trezi, fiecare în felul nostru, de a ne deschide în fața marilor posibilități, marilor noastre potențiale pe care viața ni le oferă, și de a ne întregi ca și ființă umană. Însă orice Cale am alege, într-un fel, mai conștient sau mai puțin conștient, ne obligă să facem această Călătorie – călătoria către întregirea noastră ca și ființă umană.

Calea Iubirii Conștiente este Calea pe care am ales-o noi. Eu și Horia.

Vă invit să vă alăturați nouă și, împreună, să alegem să avem încredere în relația de Iubire Conștientă ca fiind cea mai potrivită poartă pe care o putem deschide pentru a păși  pe Calea Vindecării prin Iubire. Calea Transformării și Întregirii Ființei noastre.

Implică-te și, împreună, să împărtășim cu cât mai mulți aceste instrumente inspiraționale care ne pot ajuta să deschidem poarta către Vindecarea prin Iubire.

Elena AmmaRa Elena AmmaRa

Sursa articol: http://www.transpersonal.ro/ro/Editorial/25-Vindecarea-prin-Iubire?utm_source=newsletter&utm_campaign=Vindecare+prin+Iubire&utm_content=Newsletter-216792-20150603

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu