Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

marți, 3 iunie 2014

12 feluri in care iti poti arata dragostea sotului tau - sotiei tale


h 12 feluri in care iti arati dragostea sotului tau:

Bărbaţii ar prefera să se simtă mai degrabă neiubiţi decât nerespectaţi sau luaţi în batjocură, acesta este unul dintre principiile în favoarea căruia pledează cartea  “Doar pentru ea” [PDF], scrisă de Shaunti şi Jeff Feldhahn.
O idee cu rezonanţă biblică, intuitivă pentru multe femei dar care, adesea, nu este înţeleasă la nivel practic. Acesta este şi motivul pentru care Lindsey Holcomb semnează un editorial în care prezintă 12 căi de a-i arăta soţului că îl respecţi.
Emerson și Sarah Eggerichs, vorbitori internaționali pe teme de familie, consideră că ceea ce o motivează cel mai bine pe o femeie este dragostea și ceea ce îl motivează cel mai bine pe un bărbat este respectul. Cercetările lor, realizate pe 7.000 de persoane, arată că în timpul conflictului un bărbat reacționează adesea la ceea ce consideră a fi lipsă de respect, iar soția reacționează cel mai frecvent la sentimentul că nu e iubită: 83% dintre bărbați se simt nerespectați în timpul unui conflict și 72% dintre femei se simt neiubite. „Deși noi toți avem nevoie în mod egal de dragoste și respect, nevoia resimțită în timpul unui conflict diferă, și această diferență este precum diferența rozului de albastru,” concluzionează cei doi.
Citește și 12 feluri în care îi poți arăta dragoste soției tale
Soţiile sunt chemate să îşi iubească soţii, acceptându-i şi respectându-le chemarea naturală și rolul de lider pe care aceștia le au în familie, spune și Holcomb. Soţiile însă sunt adesea ispitite să îşi evite soţul atunci când acesta greşeşte sau să îl lipsească de ceea ce îl face să se simtă bărbat – respectul.
Respectul este unul dinte elementele cel mai dificil de construit, însă cel mai uşor de dărâmat, mai ales în contextul unei familii în care idealurile biblice nu sunt respectate “natural”, susţine Holcomb. Este uşor să îţi respecţi soţul atunci când te iubeşte așa cum ai nevoie, însă soţiile sunt chemate să îşi respecte soţii chiar şi atunci când acesta nu este întocmai la înălțimea așteptărilor (nu în sensul tolerării vreunei forme de abuz, n.r.).
Holcomb propune, în editorialul semnat pe marshill.com, 12 modalităţi prin care o soţie credincioasă îi poate arăta soţului ei că îl respectă.
 1. Spune-i că îl respecţi. Menţionează în mod explicit ce este ceea ce respecţi la el.
 2. Cere-i iertare atunci când ai greşit. O astfel de atitudine te îndreptăţeşte să te aştepţi ca şi el să-şi ceară iertare atunci când greşeşte.
 3. Cere-i opinia atunci când ai de luat o decizie. Împărtăşeşte-i gândurile tale şi luaţi hotărâri împreună.
 4. Roagă-te cu sinceritate pentru soţul tău. Unele femei au o predispoziţie de a-i instrui pe ceilalţi şi pot deveni sâcâitoare. Înlocuiește reproşurile cu rugăciuni.
 5. Vorbeşte cu amabilitate şi cu dragoste despre soţul tău în faţa familiei, a copiilor şi a prietenilor.
 6. Laudă fiecare lucru bun pe care îl vezi la el. Exprimă verbal aprecierea pe care o ai pentru felul în care vezi că își lasă inima și comportamentul modelate în bine.
 7. Ascultă-l atunci când vorbeşte cu tine. Nu îl îndepărta.
 8. Fii conştientă de „puterea limbii”. Evită sarcasmul, agresivitatea pasivă, sau observaţiile acide şi critica.
 9. Păstrează-ți aşteptările înalte de la el. Şi Dumnezeu are aşteptări înalte cu privire la noi.
 10. Spune-i ce gândeşti şi ce simţi. E ceva care stimulează încrederea şi comunicarea sănătoasă.
 11. Străduiește-te să descoperi și să înțelegi cum să ai grijă de soţul tău şi cum să îi faci bine.
 12. Fii sinceră şi recunoaște în faţa soţului tău dacă nu l-ai respectat. Şi cere-I lui Dumnezeu să te ajute să-ți schimbi predispoziția.

 12 feluri in care iti arati dragostea sotiei tale:

Bărbații sunt obișnuiți să încheie afaceri, să facă târguri. Prima mașină, primul job, prima casă. Ei văd ceva ce le place, fac ceea ce trebuie și încheie târgul. Autorii cărții Doar pentru el  folosesc această analogie pentru a-i ajuta pe bărbați să înțeleagă, pe limba lor, că lucrurile nu stau la fel cu soția lor. Deși bărbații tind, după căsătorie, să se relaxeze și să se odihnească de „truda” din timpul curteniei, căsătoria nu a încheiat târgul în mintea soțiilor lor. Deși atunci când el a spus „Da!” ea a înțeles că o iubește, femeile au nevoie periodic să fie reasigurate de dragostea soților lor.
De exemplu, te-ai întrebat vreodată de ce soția ta
 • te întreabă „Mă iubești?” deși nu ai făcut nimic care să-i sugereze că nu o mai iubești?
 • tinde să creadă că momentele în care vrei să rămâi singur sunt o dovadă că te-ai supărat pe ea și vrei să fugi?
 • vrea să vorbească, să vorbească și iar să vorbească despre relația voastră, mai ales când tu nu pari a avea chef?
 • devine critică sau insistentă fără niciun motiv aparent?
 • devine urâcioasă, excesiv de sensibilă sau te îndepărtează și apoi e furioasă că ai rămas distant?
Bărbații tind să considere aceste comportamente ciudățenii tipic feminine pe care probabil nu le vor înțelege niciodată, după cum niciodată, își spun ei, nu vor reuși să-și mulțumească pe deplin soția.
Citește și 12 feluri în care îi poți arăta respect soțului tău
Emerson and Sarah Eggerichs, vorbitori internaționali pe teme de familie, explică faptul că pe măsură ce timpul trece, observațiile ei, motivate de percepția că el o iubește mai puțin, devin critici. Iar el începe să perceapă tot mai intens că acest comportament este un atac direct, că ea nu-l acceptă, nu-l aprobă, nu-l respectă în cele din urmă. Semințele unui conflict mai profund sunt sădite în felul acesta.
Bărbații ar fi uimiți să știe 3 aspecte, spune Shaunti, care reies din sondajul pe baza căruia autoarea și-a scris cartea:
 1. Cât de frecvente sunt sentimentele de nesiguranță ale soției cu privire la dragostea soțului ei (fie ele și subconștiente),
 2. Cât de dureroase sunt aceste sentimente,
 3. Cât de rezistente la argumente logice sunt aceste sentimente.
Așadar, în loc să încerce să-și schimbe soția, bărbatul poate rezolva problema cu o soluție simplă și eficientă: s-o reasigure constant de dragostea pe care i-o poartă. Iată 12 căi prin care un soț poate să-și reafirme dragostea față de soția sa:
 1. Spune-i că o iubești. Fă-o natural, nu de parcă ar fi un salut, spus din reflex.
 2. Reasigur-o de dragostea ta chiar și când devine dificilă sau în timpul unui conflict – nu te bloca și nu renunța. Îmbrățișeaz-o când este supărată, nu o lăsa întâi „să-și revină”.
 3. Explică-i că nu din cauza ei ai nevoie să petreci un timp singur.
 4. Ascult-o fără să devii defensiv atunci când vrea să vorbească despre relație.
 5. Recunoaște când ai greșit, nu fii ambițios și învață să-ți ceri iertare.
 6. Nu îi da sfaturi când îți spune problema ei. Ascult-o și oferă-i sprijin emoțional. Apoi va veni și timpul să te întrebe ce sfat ai pentru ea.
 7. Continuă s-o curtezi și după căsătorie. Micile tale atenții îi spun că e în gândurile tale mereu.
 8. Petrece mai mult timp cu ea, în loc să fii excesiv preocupat de a aduce bani în casă. Ea se simte sigură când voi doi sunteți foarte apropiați și petreceți timp împreună.
 9. Afirmă-i feminitatea. Observă cu ce se îmbracă sau ce e nou în înfățișarea ei și confirmă-i că este frumoasă.
 10. Roagă-te pentru ea și întreab-o cum îi poți fi de ajutor în frământările ei spirituale.
 11. Demonstrează-i că o prețuiești pentru tot ce este ea, că ai nevoie de ea, nu doar din punct de vedere fizic.
 12. Fii dispus să recunoști că nu ești înclinat să îți manifești sentimentele așa cum are ea nevoie. Și cere-I lui Dumnezeu să te ajute să-ți schimbi predispoziția.
Sursa: http://semneletimpului.ro/social/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu