Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

luni, 14 aprilie 2014

Iubirea de Sine

trandafir_in_inima .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ce este iubirea de sine, in ultima instanta? Este starea naturala de A FI.
Iubirea este cheia, insa in urma experientelor de dinainte de a veni pe Pamant si a experientelor in aceasta dimensiune, conceptul de iubire s-a distorsionat. Conceptul, nu iubirea insasi!
Iubirea este starea naturala a fiintei, la fel ca si libertatea, bucuria,  starea de armonie, de bine. De fapt, toate acestea sunt alte cuvinte pentru a exprima iubirea.
De aceea va spunem ca doar experientele conteaza atunci cand va treziti, deoarece nu puteti gresi si, prin urmare, va puteti elibera de indoiala, de asteptari, va puteti deschide spre a primi, spre a le imbratisa.
Sa revenim acum la practicarea iubirii de sine, pentru a va aminti de ce sunteti aici: sa actionati ca intregul Voi.
Si pentru ca totul se reduce la relatii, cu voi insiva, cu ceilalti, cu mediul inconjurator, cu planeta, cu taramul angelic, sa vorbim despre iubirea de sine ca fiind cel mai important lucru in abordarea relatiilor.
Iubirea de sine are multe fatete:
- a avea grija de voi, din toate punctele de vedere: fizic, spiritual, emotional;
- a va incuraja si aprecia, a va reaminti ca meritati, ca sunteti demni;
- a va reaminti ca sunteti o fiinta pretioasa prin sine si a va trata in consecinta.
A avea grija de voi insiva din punct de vedere fizic inseamna a dormi suficient, a avea o alimentatie sanatoasa, a face miscare.
A avea grija de “hrana” intelectuala inseamna a va face timp pentru a va instrui in domeniile care va plac, a citi ceva ce va inspira, va stimuleaza interesul, a urmari documentare care va deschid orizontul, a urma unele cursuri.
Este important, de asemenea, ca visele si aspiratiile personale sa devina o prioritate (nu neglijati ceea ce este important pentru voi!). Reamintiti-va:  meritati, asa ca actionati in aceasta directie!
Subliniem faptul ca este necesar sa eliberati conceptul ca trebuie sa sacrificati propria bucurie, stare de bine, pentru a fi un bun partener. Este chiar opusul a ceea ce este eficient si real. Cu cat mai mult practicati iubirea de sine, cu atat mai mult veti avea de oferit.
Nu veti mai astepta ca partenerul sa va satisfaca nevoile, sa va implineasca asteptarile. Practicand iubirea de sine veti fi impliniti si veti avea ceva de oferit, ceva foarte pretios: exemplul personal. Veti castiga si voi, si partenerul!
Oricine doreste sa fie in preajma celor care emana echilibru fizic si psihic, optimism, entuziasm, care isi urmeaza aspiratiile si ii inspira si pe altii!
Nimanui nu-i place sa fie in preajma cuiva care este epuizat fizic si psihic, care se critica in mod continuu, care are grija de altii neglijandu-se, care vorbeste mereu despre cat de nedreapta si grea este viata!
Pentru a fi fiinta iubitoare, cu adevarat, este necesar sa practicati iubirea de sine pana cand o incorporati, pana cand deveniti Iubirea insasi.
Atunci veti avea multe de oferit, veti fi doriti in orice fel de realtie: cu un partener, in relatia de familie, la serviciu etc.
Mai mult decat orice, toti vor sa vada un exemplu demn de urmat, iar acea persoana sunteti voi, deoarece ati venit in aceasta viata sa va amintiti de adevarata voastra natura de fiinte iubitoare, creatoare, independente. Pentru voi viata nu are niciun secret, cand deveniti iubirea insasi. Atunci va manifestati ca cine sunteti cu adevarat!
Pentru voi viata este simpla bucurie de a imbratisa experientele pe care le alegeti in fiecare moment, deoarece traiti in prezent!
Viziunile/dorintele/alegerile celui care practica iubirea de sine sunt manifestate din si prin cunoastere!
Stiind ca starea de bine este starea naturala de a fi si, prin urmare, fiind alegerea voastra principala – va alegeti pe voi insiva – veti atrage experientele care va aduc bucuria simpla de a fi prezenti in experiente, in pretioasa voastra viata, celebarand-o si celebrandu-va!
Mesagerul Erei Noi – Prezenta Eu Sunt 
mesaj 'Prezenta Eu Sunt', transmis prin CostinGet, Martie 2014
Sursa: www.iamthatiam.ro - preluat de pe Newsletter Terapie prin Iubire 
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu