Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

vineri, 17 ianuarie 2014

Respectul fata de Femeie

 articol de Cristian Turcanu

Respectul faţă de femeie este în primul rînd respectul faţă de viaţă. Mereu neînţelese, mereu prea puţin iubite, femeile rămîn un mister chiar şi pentru ele însele. Fascinante, ambasadoare ale frumuseţii şi gingășiei, ale dîrzeniei și iubirii, ele reuşesc doar prin simpla lor prezenţă să facă viaţa mai interesantă, lumina mai blîndă, greutăţile mai uşoare, durerile mai suportabile, provocările mai mari, competitivitatea mai acerbă, autotransformarea mai dorită! 

Să le desluşim misterul sau doar să le iubim? O dilemă mereu de actualitate, un mister mereu în mişcare. Femeia! - o putere nebănuită, însă mereu necunoscută, chiar și pentru ea însăși! Puţine femei sînt conştiente de puterea pe care o au (cel puţin asupra bărbaţilor), dar şi, în general, asupra organizării şi dezvoltării Vieţii. Ne atrag, dar puţini bărbaţi şi le doresc cu adevărat trezite, în deplinătatea puterilor lor! În general, femeile au nevoie de mai multă încredere în ele însele, dar şi de bărbaţi capabili să le asigure cadrul dezvoltării plenare a sufletelor lor misterioase, copleşitoare, fascinante, complexe. 

O femeie puternică nu este femeia care şi-a dezvoltat atribute specifice masculinităţii, ci femeia conştientă de feminitatea ei, adusă la stadiul de exprimare plenară. Puterea unei femei nu vine din faptul că ştie să trăiască pe picioarele ei, aşa cum au ajuns să creadă mulţi bărbaţi în zilele noastre că ar trebui să fie o femeie. Puterea unei femei provine din faptul că se poate abandona total misterului din propriul ei suflet, se poate abandona cu totul iubirii ca Principiu Etern şi Absolut, se poate abandona emoţiilor copleşitoare şi inefabile. 

Bărbaţii au o atracţie mai mare faţă de femeile aşa-zis independente, dar fug de o femeie care li se abandonează cu totul, care îi copleşeşte cu iubire şi li se dăruieşte fără rezerve, pentru că în faţa unei asemenea femei, trebuie să vii cu o masculinitate pe masură, cu o putere a verticalităţii de excepţie, cu o deschidere plină de curaj faţă de misterele vieţii. În faţa unei femei capabile să manifeste emoţii cît Universul de mari, tu, ca bărbat, trebuie să creezi spaţiul care să le cuprindă, altfel produc dezastre şi în tine şi în ea. Pentru a genera atît de mult spaţiu cît să cuprindă sufletul unei femei îndrăgostite, nu este chiar la îndemîna oricui! Şi atunci preferăm iubirile călduţe, emoţiile temperate!

 Fie totuşi ca … în vastitatea lumii, miraculoasele iubiri să înflorească! Fie ca femeile excepţionale să întîlnească bărbaţi de excepție! Fie ca orice femeie şi orice bărbat să trăiască o iubire excepţională! Iubirea să ne trezească deopotrivă pe toţi!


sursa https://www.facebook.com/pages/Trezirea-Sufletului-%C3%8En%C8%9Belepciunea-inimii/447698508676252

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu