Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

vineri, 30 august 2013

Limbajul atingerii

"Cand atingi, mainile transmit gandurile sau dorintele tale, iar cel atins le va interpreta la nivel fizic si va simti intentia din spatele atingerii. Acesta e limbajul atingerii."
Stiinta atingerii trupesti deriva din dragostea si reverenta in fata miracolului vietii in forma sa fizica. Placerea, extazul,orgasmul,inteligenta instinctuala naturala, procesul gandirii,intuitia,cunoasterea interioara,intelepciunea,trairile fizice sau emotionale si dragostea-sunt doar cateva dintre calitatile ce se pot manifesta doar prin intermediul corpului nostru. Una dintre trasaturile esentiale ale atingerii este capacitatea de a atrage constientizarea asupra trupului. Deoarece tindem sa ne ridicam catre minte si sa ne deconectam de trup, atingerea este cel mai eficient mod de a ne "cobori" inapoi in corp: atingerea incarcata de dragoste , tandrete,afectiune si grija,in orice moment al vietii,si nu numai atunci cand facem sex. Dezvoltarea constientei si sensibilitatii trupului este premegatoare pentru sporirea dragostei si extazului in vietile noastre.

Atingerea tamaduitoare te reconecteaza cu intregul. Multe traditii terapeutice se bazeaza pe intelegerea faptului ca trupul fizic este un proces dinamic in continuul energetic. Atingerea constienta ii propulseaza pe parteneri intr-un cerc energetic unde ambii dispar intr-o experienta de tip "aici si acum". Partenerii care fac dragoste se contopesc intr-un intreg indivizibil, trupurile isi pierd densitatea si devin un fel de energii fluide.

Cand faci dragoste, mangaie partenerul cu maini relaxate si iubitoare, fara o tinta anume, fara o anumita asteptare. Atunci atingerea ta va fi o revarsare de dragoste, tandrete, apreciere si recunostinta.

Tehnica nu e importanta, ceea ce conteaza este ca atingerile sa fie dragostoase si constiente, sa fii prezent si bucuros. Mangaiati-va pe rand unul pe altul fara nici o prejudecata si fara nici o retinere, asa cum va este mai placut si va satisface, intr-o stare de sensibilitate, deschidere totala si echilibru.
Mangaie trupul fiintei iubite si organele sexuale cu iubire si recunostinta profunda si cu sentimentul sacralitatii. Priveste si venereaza iubitul/iubita ca pe un Zeu/Zeita a Iubirii.

In acest fel intre parteneri se creaza un cerc al daruitului si primitului, ceea ce ii va purta intr-un spatiu sufletesc de o profunda si linistitoare intimitate. Cand in mod constient ramai prezent in momentul primirii si daruirii unei atingeri placute, intri intr-o experienta a eternitatii. Acest moment, trait cu atentia treaza, este dincolo de timp si ratiune, si astfel devine o poarta spre Infinit/Divinitate" - (fragment din cartea Sexul Tantric, de Ma Ananda Satita si Swami Anand Geho)

Osho- "Intotdeauna aduceti-va aminte ca Dumnezeu nu are buze - El va saruta prin buzele altuia. Nu are maini - va imbratiseaza cu mainile altuia. Nu are ochi, deoarece toti ochii sunt ai Lui".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu