Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

luni, 28 noiembrie 2011

Casatoria in sens spiritual



“O Casatorie este numai acolo unde domnesc Armonia si Pacea si Iubirea Pura intre parteneri, ca ceva de la sine inteles.
 Atunci cind exista Dragoste adevarata intre barbat si femeie, egoismul dispare si se trezeste dorinta de a sluji pe celalalt, de a-l proteja. Persoana se daruieste pe Sine in aceasta relatie. Cel ce trezeste aceasta Dragoste este pretuit si respectat si tinut pe un piedestal in inima celuilalt. Dualitatea se dizolva si amindoi impartasesc acelasi tel in viata: un tel spiritual, o credinta comuna, profunda, care le ridica intuitiile, gindurile si faptele dincolo de cele pamintesti si le da un motiv comun pentru a trai.
 Acest fel de Dragoste devine un imbold pentru dezvoltarea interioara.
Aceasta Iubire da Forta pentru Inaltare spirituala si eliberarea de Karma, prin dorinta de a sluji, chiar si numai unul celuilalt.
 O asemenea relatie, deja in primele stadii, este o Casatorie . Nimeni nu are voie sa intervina intre cei doi, caci in Dragostea lor sta, printre altele, speranta unei uniuni spirituale pentru amindoi, care este o sursa de bucurie si de evolutie atit  pentru cuplu, cit pentru intreaga Umanitate . “(acesta este sensul adevarat al expresiei "Ce Dumnezeu-Iubire a unit, Omul sa nu desfaca")

fragment din cartea "In lumina Adevarului" de Abd Ru Shin



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu