Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

duminică, 8 februarie 2015

Totul este Iubire



De multe ori stam si cugetam de ce avem nevoie de o relatie…Cu ce ne ajuta? Ce avem de castigat de pe urma ei…Incepem o relatie cu multa iubire si entuziasm. Cu multa speranta. Simtim in sufletul nostru ca suntem pe drumul cel bun. Ne-am lua la lupta pana si cu Dumnezeu pentru iubirea pe care o simtim. In sfarsit, am ajuns cu omul iubit, cu sufletul nostru pereche…cu cel mai minunat om din viata noastra. Traim povestea de iubire, traim unul pentru celalalt si totul este minunat…o perioada. Si apoi…ce urmeaza apoi? Devenim un cuplu banal: casatorie, copii, rate la casa, joburi care nu ne reprezinta si ne omoara incet sufletul si scanteia interioara. Si stam dezamagiti si ne uitam la viata noastra si spunem: Asta e tot??? Pentru asta am luptat atat? Nu s-a schimbat nimic???

Undeva pe parcurs am uitat de ceva, ne-a scapat ceva si anume motivul pentru care suntem un cuplu. Rolul celor doi este de a-si oferi iubire, iubire infinta si neconditionata. Indiferent sub ce forma se manifesta aceasta, in spatele fiecarui gest se afla iubirea. Intreaga matrice a existentei este iubirea.

Daca atunci cand iti iei iubita sau iubitul in brate si nu ceri nimic de la el ci doar ii oferi iubire devii constient de aceasta forta subtila, de aceasta energie a iubirii din care noi toti suntem facuti. Iar cand faci dragoste cu iubitul sau iubita ta, si iti linistesti complet ego-ul…se produce ceva magic. Tot ce crezi ca esti dispare, tot ceea ce crezi ca este partenerul tau…dispare. Separarea intre tine si intregul univers dispare si devii un ocean de iubire. In acel moment traiesti starea de iluminare. In acel moment esti in unitate. In acel moment esti una cu creatorul si creatia. Aceasta traire iti va schimba viata radical. Vei constientiza ca tot, dar absolut tot este iubire. Ca fiecare gest indiferent cat de crud si dureros pare conform convingerilor sociale general acceptate provine din iubire. Iubirea dupa care toti tanjim cu disperare era aici tot timpul! Era in noi si in jurul nostru si in fiecare om pe care l-am cunoscut, in fiecare picatura de ploaie care ne-a atins, in fiecare adiere de vant care ne-a mangaiat, in fiecare raza de soare. Totul este iubire. Si cat de eliberat te simti cand constientizezi acest lucru… s-a terminat cu iadul si cu zbuciumarile sufletului. S-a terminat cu frica si teama, cu separarea si singuratate.

Aceasta traire am avut-o in cuplu si abia acum am inteles de ce este nevoie de un barbat si o femeie pentru a recrea intregul, pentru a ne aduce aminte ce suntem cu adevarat sub acest invelis de carne si oase.

Articol preluat de pe https://jurnaldecuplu.wordpress.com/2014/07/23/totul-este-iubire/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu