Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

miercuri, 19 martie 2014

De la femeia obisnuita la Femeia spirituala


femeia spirituala
Femeia spirituală are o misiune de pionierat, căci ea va ghida umanitatea pe o treaptă nouă. Nu se va petrece peste noapte, şi nici ca prin minune. Este nevoie ca femeia să-şi transforme propria fiinţă şi deopotrivă propriile relaţii. Iar lumea se va metamorfoza atunci când ceea ce ne defineşte şi felul cum comunicăm unii cu alţii va urca în spirala evoluţiei.

Femeile au devenit egale cu bărbaţii prin lege, dar sunt condiţionate încă de scheme străvechi care le subjugă emoţional şi le fac să intre în competiţie pentru a obţine atenţia şi protecţia bărbatului. Ele sunt învestite cu puterea de a da viaţa, ele sunt cele care pregătesc leagănul unei umanităţi mai înalte. Iar totul începe cu o conştiinţă iluminată care transcende condiţionările egoului şi din punct de vedere individual, şi colectiv.

Este un proces delicat, dificil şi palpitant. Cum pot să-l ducă la bun sfârşit femeile care deschid drumul pentru Satya Yuga (Epoca de aur sau epoca spiritualității și ordinii divine)? Grupurile spirituale şi marile tradiţii ale înţelepciunii ştiu deja răspunsul.

Ne asumăm total responsabilitatea pentru propria devenire ştiind că toţi suntem Unul, iar procesele de înflorire ale întregului Univers au aceeaşi rădăcină. FEMEIA SPIRITUALĂ  este pe deplin încredinţată că evoluţia ei mişcă osiile devenirii pentru întreaga omenire.

Credem nestrămutat în viaţă
FEMEIA SPIRITUALĂ renunţă la nevoia de control asupra a tot şi a toate. Astfel descoperă puterea iubirii din inima ei, cea în care propria sa viaţa îşi are sursa, cea care se află deopotrivă înlăuntrul său şi în întreaga Fire. Această profundă experienţă a libertăţii o descătuşează la cel mai adânc nivel şi de aceea ea poate cu uşurinţă apoi să se dezvăluie în toată puritatea,
verticalitatea sa, detaşată, independentă întru spirit.

Libere de obiceiul victimizării
FEMEIA SPIRITUALĂ recunoaşte că este co­­autor al istoriei pe această planetă, nu o victimă a epocilor. Îşi asumă întreaga responsabilitate pentru propriile înţelegeri, pentru alegerile sale trecute şi actuale.

Fără vinovăţie, acest sentiment de responsabilitate îi dă certitudinea că are puterea gigantică de a-şi crea prezentul şi de a sădi seminţele de aur ale unui viitor îndumnezeit.

Suntem emoţional-raţionale
În pofida faptului că emoţiile noastre pot fi adesea intense sau pe punctul de a ne copleşi, ne îndreptăm cu toată energia şi atenţia spre obiectivitate. Înţelegem că avem puterea de a alege dacă ne lăsăm pradă stărilor joase sau le alchimizăm perseverent.

Ne folosim această alegere din ce în ce mai mult, din ce în ce mai rodnic. Nu ne mai lăsăm prinse în capcana fricilor şi a dorinţelor. Ne maturizăm emoţional pentru a ne reunifica interior şi a putea face saltul spre maturitatea spirituală.

Pe propriile picioare, fără de şovăire
Nu ne mai adaptăm temătoare răspunsurile şi acţiunile după imaginea altora despre noi, după judecăţile lor, nu ne mai înclinăm după cum bate vântul. Cultivăm o autonomie reală, întemeiată pe discernământul spiritual şi pe aspiraţia către detaşare şi elevare a conştiinţei.

Nu ne mai atrag jocurile de tip manipulator în relaţii, ne însetăm în schimb după simplitate, francheţe şi claritate în contactul nostru cu ceilalţi.

Renunţăm să folosim sexualitatea pentru a seduce
Înţelegem când avem tendinţa să ne identificăm cu puterea uriaşă a sexualităţii noastre. Privim cu luciditate şi nu urmăm impulsul de a ne folosi farmecul erotic pentru a subjuga sau a cuceri. Alegem să  comunicăm, să cunoaştem, să iubim, să ne dăruim.

Aspirând să renunţăm la această identificare, ne explorăm erotismul de pe un nivel mai înalt, sacralizându-l, regăsind în expansiunea simţurilor şi în intensitatea lor cea îmbogăţită o materializare a dorinţei de contopire şi reunificare a sufletului.

Pe de altă parte relaţia erotică nu mai este cel mai important criteriu al valorii noastre ca femeie. Cuplul se deschide spre dimensiuni mistice şi putem clădi împreună cu fiinţa iubită comuniunea spirituală.

Puterea lucidităţii, puterea smereniei, puterea iubirii
Renunţăm la măşti şi la închipuita imagine personală, iar asta aduce o deschidere autentică, un soi de abandon care nu înseamnă vulnerabilitate emoţională, ci lipsa fricilor, impulsurilor obscure şi a motivaţiilor care determină adesea acţiunile femeilor.

Descoperim încrederea nestrămutată că puterea noastră nu stă în duritate şi lupta pentru a izbândi în competiţii imaginare, ci în claritatea sufletului, luciditate spirituală şi smerenie plină de iubire. Avem puterea să înaintăm pas cu pas, avem luciditatea să ne înţelegem menirea şi să fim deschizătoare de drumuri pentru vremurile care vor veni.

Suntem noi însene
Credem în forţa spirituală eternă din noi însene şi avem încredere în lumina şi adevărul din inimile noastre. Acţionăm cu deplină onestitate, promovăm idealuri pe care le trăim, adevăruri pe care le experimentăm, de aceea oamenii pot să se încreadă în vorbele noastre.

Aspirăm să fim constant devotate unui ţel mai înalt decât viaţa personală şi dorinţele limitate care o privesc. Ne consacrăm desăvârşirii noastre spirituale şi ne aducem contribuţia la mutaţiile pe care le are de înfăptuit întreaga omenire.

Suntem cu adevărat solidare cu toate femeile
Suntem cu adevărat iubitoare de Dumnezeu şi o recunoaştem pe Mama Divină, Eternul Feminin sau Maha Shakti în toate celelalte femei. Ne abandonăm pe deplin, trăind sentimentul de unitate cu ele. Refuzăm să ne considerăm separate şi să intrăm în competiţie cu ele. Admirăm femeile, le descoperim în complexitatea lor - fără teamă, fără ruşinare, fără culpabilitate. Creăm conexiuni autentice cu toate femeile prin încredere, onestitate, luciditate, ardoare spirituală, devoţiune şi dor de Absolut.

Păstrăm o perspectivă cu adevărat cosmică
Suntem însetate de cunoaşterea superioară pentru că ne face să trăim viața ca pe un miracol. Ştim că niciuna dintre faţetele existenţei în lume – biologică, socială, psihologică – nu înseamnă diamantul întreg. Ştim că fiecare faţetă e doar un veşmânt trecător, o şansă şi un dar care ne fac părtaşe la întreaga Creaţie. Privind astfel totul este ca și cum am privi întreaga Creație din punctul de vedere a lui Dumnezeu Tatăl.

Când o femeie obișnuită ALEGE sa aibă aspirații spirituale, ea începe să Îi acorde lui Dumnezeu primul loc în viața sa. Această perspectivă spirituală face ca în viața ei să înceapă să se manifeste minunate sincronicități și tainice miracole, care nu încetează să o fascineze și să o umple de o bucurie elevată. Aceste încântătoare surprize divine o inspiră să își amplifice și mai mult dorul de Dumnezeu - Veșnicul Îndrăgostit, pe care ea Îl regăsește în toate aspectele vieții ei, în tot și în toate. Astfel, viața ei devine un poem al iubirii divine în care El este autorul, iar ea este personajul principal.


sursa articol http://venus.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu