Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

duminică, 16 martie 2014

Arta de a fi o Lady

De la rădăcinile sale în nobilimea britanică, ca echivalent feminin al Majestății, termenul de doamnă,  poartă o conotație de eleganță și clasă. Dacă doriți să fiți numită drept doamnă, cheia este de a amesteca idealurile tradiționale feminine cu realitatea modernă.
Nu orice femeie elegantă, impecabil accesorizată și implantată în nucleul high-society-ului în care traiește, este o lady.
De multe ori titlul de Lady vine la pachet cu o vârstă considerabilă, deși multe femei tinere l-ar merita. O bună parte din atingerea acestui apogeu al feminității se construiește în copilărie, printr-o temeinică educație, abundență în metode tradiționale și condimentată cu un adorabil old-fashioned fel de a te purta, de a reacționa, de a trăi în comunitate și de a te afișa în societate. Desigur, o Lady va evolua mereu, va face toate ajustările necesare pe parcurs și va învăța din toate greșelile pe care le va fi făcut.
O Lady e o femeie care gândește înainte să vorbească, în absolut orice context. Ea nu comentează greșelile altora, nu jignește și nu bârfește, nu întrerupe discuții și nu este răutăcioasă.
O Lady zâmbește mult și utilizează foarte des cele două formule magice „vă rog” și „mulțumesc”. Tot ea nu trebuie să întârzie la nici o întâlnire, dar dacă totuși are acest ghinion, are cel mai delicat fel de a se scuza, fără explicații obositoare și inutile.

Așa după cum se știe pe de rost că o pereche de gene false te scoate din competiția eleganței, știe să nu fie falsă și mincinoasă în nicio împrejurare socială sau chiar personală. Ea își închide mereu telefonul la restaurant, la spectacole sau în instituțiile publice, nu-și mănancă sandwich-ul la volan și nici nu iese din casă, fie și până la colțul străzii, nearanjată minimal și în perfect acord cu poziția soarelui la ora respectivă.
O lady nu spune sau participă la glume de prost gust; dacă în prezența ei cineva începe să spună una, o lady se va scuza politicos și va părăsi adunarea. O lady nu face niciodată complimente cuiva aflat într-un grup, ci așteaptă momentul de tête-à-tête pentru a fi sigură că nu a făcut pe nimeni să se simtă lezat.
Ea știe să trimită flori sau o simplă scrisoare de mulțumire, căci cantărește cel mai bine situațiile în care aceste maniere sunt apreciate. O Lady știe să nu ceară sfaturi profesionale unui avocat, unui medic sau oricărui alt specialist, decât în cadrul unei programări corecte și ulterior plătite. Ea nu este disperată niciodată să întâlnească un bărbat, ci știe cel mai bine să strălucească în lumina unei curți frumos și elegant amenajate.
O lady se îmbracă adecvat! Nu este necesar să se îmbrace într-un costum sau o rochie, dar hainele ei vor trebui să fie mereu curate, călcate și frumos asortate. Fără pantaloni extrem de scurți! Toate hainele trebuie să i se potrivească, nici prea largi, dar nici prea stâmte. Poartă întotdeauna lenjerie de corp și un sutien. O doamnă se va îmbrăca pentru tipul corpului ei și nu pentru a obține avantaje folosind atributele ei fizice. Nu “ieftiniți”, aspectul cu multiple piercing-uri sau tatuaje!

Ea știe cel mai bine când să bea cu paiul și ce băutură să aleagă la bar, la restaurant sau la o petrecere privată. Dacă ține o dietă, nu vorbește despre asta în timpul mesei și nici nu merge la sală cu alt motiv decât acela de a fi în formă și de a-și face programul regulat de sport. Ea își anunță vecinii când are un numar mai mare de invitați, pentru a fi sigură că parcarea mai multor mașini și eventualul zgomot nu vor de­ranja.
Ea are întotdeauna cărți de vizită profesionale la ea, dar nu le împarte la nunți și botezuri, ci doar când e neapărat necesar, la solici­tarea cuiva bine intenționat. Nu se trezește vorbind despre business-ul sau munca ei la un party și evită grupurile unde conversația e orientată doar spre bârfă. Nu deranjează partenerii de călătorie în nici un mijloc de transport în comun și știe să se îmbrace adecvat în avion, în tren sau pe un iaht.
Dacă se întâmplă să fie șefă, o Lady nu e o dictatoare, ci o conducătoare, un lider bine informat și organizat. În casa ei nu e niciodată dezordine sau mizerie, deși nu e fericită de nicio vizită neanun­țată (căci nici ea nu merge nicăieri neinvitată).

O Lady are grijă de sănătatea ei și-și programează regulat vizite la dentist, ginecolog sau medicul personal. Nu se plânge niciodată în public de problemele ei de sănătate și nici nu dă sfaturi aiuristice celor care au nevoie, câtă vreme nu e domeniul ei de activitate. Minunata Lady nu se îmbată niciodată și nici nu fumeaza pe stradă sau în locuri unde acest lucru e strict interzis.
Și așa minunată cum e ea, are dreptul, ba chiar capacitatea, de a face greșeli, de a gafa, dar într-o proporție mult mai mică decât restul femeilor. Și stăpânește mult mai bine arta de a-și corecta și amenda propriile greșeli.
A fi o Lady nu e o meserie, dar e oricând o garanție pentru accesul în lumi mult mai interesante și la creiere mult mai evoluate. Lumea e plină de țațe, pițipoance, femei-bărbat, femei pierdute de ele însele, așa încât prezența unei Lady (chiar în tine însăți) e ca șerbetul servit la mijlocul unei mese elegante: nu e tocmai desertul, căci urmează partea cea mai grea a mesei, dar e atât de reconfortant și atât de bine­venit întru întâmpinarea oricărei alte încercări ce va urma…
Sursă foto http://www.pinterest.com

Sursa articol : http://thegoodmanners.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu