Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Sexualitatea iluminatoare

sexualitate
Sexualitatea iluminatoare este rară. Chiar după ce înveți cum să faci dragoste, tot refuzi sau uiți să aplici metodele învățate. Este posibil să îți acuzi partenerul că nu te iubește, că te trădează, că te respinge sau că te ignoră. Este posibil să îți învinovățești corpul că este prea obosit și lumea că este prea complexă și te face să suferi. Este posibil să dai vina pe univers pentru că îți refuză partenerul perfect – sau pe familie și viața profesională pentru că cer prea mult de la tine și nu te mai poți abandona clipelor de intimitate și de dragoste cu iubitul sau iubita ta. 

Tânjim după plenitudinea extazului, pe care nu suntem la rândul nostru capabili să-l oferim. Ne plângem de viața noastră și dăm vina pe alții, până să realizăm că, exact în momentul acesta, facem dragoste. Sau refuzăm să facem dragoste – chiar acum. Nicio învinuire nu este de folos. Sau oferim iubire sau refuzăm să facem asta.

Închipuie-ți că ești cu iubita ta/iubitul tău, care este închis și nu vrea să intre în comuniune cu tine. Mai întâi simte-o. Fii dispus să îți simți iubita/iubitul mai mult decât te simți pe tine însuți. Fii atent(ă) să simți ritmul respirației partenerului tău, precum și tensiunile, poziția și starea sa de spirit. Privește-ți iubitul în față și simte cum au fost experiențele vieții sale în cutele de pe fața sa. Fii dispus(ă) să îi simți bucuria și tristețea, suferința și mânia. Iubita/iubitul tău se simte singur(ă) mai tot timpul și tânjește după o iubire mai adevărată, mai mare, mai intensă, care să-i aducă fericirea, exact așa cum îți dorești și tu. Deseori se simte de asemenea separat(ă) și izolat(ă) emoțional și dă vina pe alții – poate pe tine- pentru că nu o iubești destul. Partenerul tău se poate simți prins în capcana vieții și părăsit de iubire, la fel ca tine.

Indiferent dacă tu sau celălalt sunteți închiși, responsabilitatea ta este să oferi iubire. Dacă îți este tensionat corpul, fă tot posibilul să te relaxezi și să oferi iubire prin corp.
Dacă respirația îți este superficială și agitată fă tot posibilul să respiri adânc și cu ușurință, oferind iubire prin conectarea respirației tale la a celuilalt. Dacă ești preocupat de propriile sentimente și gânduri, urmărește să simți mai presus de tine pentru a-ți putea simți în totalitate iubitul/iubita. Simțirea sa atentă mergând până la identificare și trăire empatică înseamnă iubire.

Sexualitatea iluminatoare înseamnă a simți mai presus de corpul tău, de mintea ta și de sentimentele tale, pentru a le putea simți pe cele ale iubitului tău. Înseamnă să ieși din cuirasa propriului ego și să te deschizi acestui univers al iubirii în care începi să-l simți pe celălalt ca pe tine însuți. Apoi îl simți pe celălalt chiar și mai presus. Include-te, pe tine și pe el, dar expansionează-te să simți de asemenea și universul exterior, deschide-te către orizonturile fiecărui moment prezent. În timp ce faci dragoste urmărește să simți și să cuprinzi totul în abandonul tău extatic plin de iubire. Ajută-ți iubitul să se deschidă la rândul său și să simtă această contopire a voastră în nemărginirea clipei trăite ca iubire.

Sexualitatea iluminatoare înseamnă deschiderea și expansionarea conștiinței în infinit. În cazul în care cădem în universul propriei individualități, limitându-ne simțirea la propriul corp, la propria minte și la propriile senzații, nu practicăm sexualitatea iluminatoare.

Când ai simțit profund inima, corpul și respirația iubitei tale, privește în ochii ei, căci ochii sunt porțile sufletului. Menține-ți ochii, corpul și respirația larg deschise. Chiar dacă iubita ta încă refuză, menține deschiderea ta în iubire. Inima ta poate va vrea să se închidă pentru a se proteja de refuzul ei, dar o inimă închisă nu este capabilă să simtă. O inimă închisă pentru a se proteja limitează iubirea. 

Din reflex, inima ta se va închide pentru a se proteja când iubita se îndepărtează și se închide. Încearcă să te deschizi și să simți chiar și atunci când ea îți lovește inima. Practică cu răbdare și tenacitate această stare de deschidere și de percepție empatică, sufletească a iubitei tale și a întregii lumi, căci în felul acesta înveți să cucerești prin iubire. Așa înveți sexualitatea iluminatoare.

Conștientizează că ori de câte ori te închizi, refuzi să iubești în totalitate, și apoi consimte să te deschizi mereu și mereu. Conștientizează ori de câte ori îți limitezi percepția și simțurile și apoi permite-i simțirii tale să pătrundă adânc în inima iubitei tale și să se expansioneze pentru a simți tot ceea ce există. Fii dispus să suporți închiderea oricui, fără să te închizi la rândul tău. Și dacă totuși te închizi, nu uita să te deschizi din nou și din nou. Oferă-i mereu iubitei tale posibilitatea de a vă deschide împreună în iubire și de a simți într-un mod mai plenar tot ceea ce sunteți și tot ceea ce există.

Această alegere de a te deschide și de a simți este practica de bază, clipă de clipă, a sexualității iluminatoare. În loc de a ne concentra doar pe propriile plăceri sau de a reacționa la acțiunile partenerului, învățăm să simțim prin și mai presus de fiecare experiență. Nu evităm propriile senzații și sentimente, sau pe ale celuilalt. Le simțim, dar nu ne oprim aici, captivi în această lume a gândurilor și sentimentelor. Pe măsură ce exersăm, inima devine mai cuprinzătoare, făcând loc pentru a îmbrățișa și a face dragoste cu toate gândurile și sentimentele, cu plăcerile și durerile care apar și dispar. Chiar și atunci când suntem trădați să ne amintim să ne deschidem și să simțim.

Putem alege astfel, clipă de clipă, să ne schimbăm comportamentul – sau relațiile – și chiar viața, dar astfel de alegeri provin dintr-o inimă deschisă, care simte și trăiește iubirea.
Din inima noastră deschisă și iubitoare curge lumină. Fața și corpul nostru iradiază bogăția iubirii. Fuziunile sexuale devin un dans al desfătării într-un extaz continuu. Aceasta este sexualitatea iluminatoare și merită practicată pentru ca lumina iubirii să strălucească mereu și mereu aprinsă de focul pasiunii noastre. 

Fie ca sexualitatea noastră să înflorească și să ne înalțe sufletele mereu ca o ofrandă adusă luminii dragostei.
Fragment din cartea ”Ghidul sexualității iluminatoare” – David Deida

sursa articol: http://jurnaldecuplu.com/2015/07/16/sexualitatea-iluminatoare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu