Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

miercuri, 1 iulie 2015

5 semne ca ai parte de o relatie solida

twin flames

Când oamenii privesc o relație de cuplu prin lentilele camerelor de filmat sau în filme, s-ar putea să-și facă o idee cu totul greșită despre ce înseamnă o relație fericită. Deși începutul unei relații poate semăna cu poveștile de iubire prezentate în filme sau chiar în basme, adevărata calitate a relației și felul acesteia se revelează abia după câțiva ani de la momentul în care protagoniștii au spus DA, moment cu care se încheie în general filmele sau poveștile. Abia atunci începe cu adevărat relația de cuplu. Abia atunci încep să iasă la suprafață ”monștri adormiți” din noi…și aici mă refer la rănile emoționale și convingerile bătătorite pe care fiecare om le are.
Într-o relație adevărată nu e totul mereu lapte și miere. Dar atunci când ai certitudinea că, indiferent de situația prin care treceți, vă puteți baza în continuare unul pe celălalt, cu încredere totală, deja este un prim semn de relație trainică și puternică. Cu alte cuvinte, fundația pentru o relație fericită există! Partenerii unei relații trainice și puternice au cunoscut suișurile și coborâșurile vieții fără ca acestea să le afecteze în sens negativ relația. Mai multe de atât, după fiecare experiență aceștia devin mai puternici și mai apropiați unul față de celălalt. 

Tu de ce fel de relație ai parte în acest moment din viața ta? Este relația ta una trainică? Este partenerul tău actual cel cu care îți vei petrece tot restul vieții? Asta nu poți știi niciodată sigur, însă noi o să-ți prezentăm câteva ”semne” după care te poți lua pentru a vedea dacă relația ta se califică pentru a deveni una longevivă.

1. Nu aveți nicio problemă în a vă petrece timpul separat unul de celălalt.
În primii ani de relație este firesc să vrei să îți petreci cât mai mult timp cu partenerul tău. Însă dedicarea ta totală în slujba relației s-ar putea să te consume de energie puțin mai mult decât credeai. E firesc ca după o vreme să îți dorești să ai parte de puțin timp doar pentru tine, în care pur și simplu să faci ce simți, cum simți, când simți, fiind doar tu cu tine. Dacă simți că evoluezi alături de partenerul tău, asta e minunat. Însă ai nevoie să simți că evoluezi și individual, că dezvoltarea ta personală nu depinde de partenerul tău și că în continuare te poți bucura de un timp de calitate petrecut singur.
Este normal și ok ca partenerul tău să constituie o mare parte din viața ta, însă fii foarte atentă să nu fie singura parte din viața ta. Dacă relația devine una de dependență, cei doi parteneri încep să stagneze. Și atunci când se așează stagnarea în cadrul unei relații, este foarte probabil ca unul dintre parteneri, sau ambii, să-și dorească o cale de ieșire, astfel încât să poată simți entuziasmul de la început…într-o nouă relație. Pentru a evita această situație, o ieșire din când în când cu prietenii sau un hobby individual ar putea contribui la menținerea pasiunii dintre parteneri.
Așadar, dacă vă puteți petrece timp separat, fără ca unul dintre voi să se simtă abandonat sau trădat, este foarte probabil ca relația voastră să aibă potențialul unei relații adevărate, stabile și trainice.

2. Aveți valori și principii asemănătoare.
La primele întâlniri partenerii vorbesc foarte mult despre hobby-uri, pasiuni, preferințe, amintiri din copilărie, familiile din care provin. Împărtășirea acestor lucruri partenerului tău îl ajută pe el să te cunoască mai bine pe tine ca persoană. Și astfel se planifică următoarele întâlniri. În timp, după ce relația prinde contur, este ”oficializată” și statutul de pe Facebook schimbat, s-ar putea ca partenerii să dorească să pătrundă mai profund unul în intimitatea celuilalt. Astfel, aceștia caută să-și descopere unul altuia valorile, convingerile și principiile după care își ghidează fiecare viața. Dacă până acum s-a dovedit că împărtășeau interese ori hobby-uri comune, ce îi poate conecta la un nivel spiritual și mai profund pe cei doi este împărtășirea unui set de valori comune sau cel puțin similare. Cu alte cuvinte, dacă regăsești și în ideile partenerului tău felul în care vezi tu viața și îți dorești să o trăiești, atunci sunt șanse foarte mari să aveți în față o întreagă viață petrecută împreună.
Ideea principală este că interesele și hobby-uri se pot schimba odată cu trecerea timpului, pe când adevăratele valori care stau la baza voastră ca ființe și, implicit, la baza relației voastre, în general rămân solide.

3. Gestionați orice ”problemă” în mod eficient…împreună! 
Atât în viața de zi cu zi, cât și în relație, situațiile mai puțin plăcute sunt inevitabile. Dacă știți cum să le gestionați și dacă aveți capacitatea de a găsi împreună soluții la acestea, ele nu vor face decât să vă întărească relația. În momentul în care realizați că sunteți mai mult decât un el și o ea implicați într-o relație, că sunteți o adevărată echipă, veți putea găsi împreună soluții la orice problemă. Plus că încrederea reciprocă va crește, întrucât veți contura convingerea potențatoare potrivit căreia, atâta timp cât sunteți o echipă, aveți țeluri și visuri comune și niciunul din voi nu va face nimic ce ar putea dăuna cuplului vostru.
Dacă puteți privi situația de fiecare dată și din perspectiva celuilalt, respectându-i diferența de opinie (în cazul în care există una), vă puteți bucura de o relație serioasă și conștientă. Asta denotă multă maturitate și această trăsătură este impetuos necesară pentru construirea unei relații trainice. Multe relații se încheie din cauza perspectivelor diferite asupra situațiilor apărute: fie nu pot să facă față problemelor financiare, fie nu pot comunica liber despre ce simt sau ce își doresc, fie au viziuni diferite asupra educației copiilor. Îți dai seama că o relație este puternică și trainică în momentul în care vezi cum partenerii fac față furtunilor vieții ca o echipă și nu fiecare pe cont propriu.

4. Puteți comunica deschis despre orice.
Pentru ca o relație să dureze, este important ca partenerii să poată vorbi oricând despre orice – emoții, probleme, idei – într-o manieră deschisă și fără să se simtă judecați ori condamnați pentru ceea ce simt sau gândesc. Cele mai des întâlnite trăsături ale unei relații conștiente, trainice și serioase sunt: încrederea, angajamentul și vulnerabilitatea. Comunicarea sinceră și deschisă implică revelarea vulnerabilității proprii și, în același timp, luarea angajamentului de a-l asculta pe celălalt și de a-i înțelege nevoile, fără a-l judeca sau încerca să-l schimbi. O comunicare sănătoasă este liantul care leagă toate aspectele unei relații conștiente și trainice.
Dacă puteți continua să comunicați și după primele luni de relație, după ce au fost spuse cam toate câte erau de spus, atunci veți putea comunica mereu deschis și de-a lungul anilor ce vor urma.

5. Vă păstrați autenticitatea indiferent de situație. 
Lucrurile nu vor fi întotdeauna roz și se poate întâmpla ca unul dintre voi s-o dea cu bâta în baltă. Este important ca în acele momente să rămâneți sinceri unul față de celălalt, să rezistați tentației de a vă pune măști. Este foarte simplu ca atunci când faci o greșeală să negi, să te ascunzi de celălalt după vorbe frumoase și expunerea unei situații diferite față de cea reală. Însă acest lucru nu va face decât să vă conducă spre o separare definitivă și inevitabilă. Amintiți-vă mereu că sunteți o echipă și că puteți trece prin orice împreună. Și când lucrurile sunt bune și frumoase, este foarte ușor să formezi o echipă cu celălalt. Adevăratul test apare când dați de probleme. Abia atunci deveniți conștienți de capacitatea voastră de a rămâne puternici, stabili și autentici.
Dacă rămâneți autentici în relație, atunci veți putea aplica toate lucrurile de mai sus cu o mai mare ușurință și cu sinceritate. Plus ca autenticitatea este cel mai frumos dar de intimitate pe care partenerii și-l pot oferi reciproc!
Suntem foarte curioși să ne spuneți și voi care sunt lucrurile care contribuie la consolidarea relației voastre. Așteptăm răspunsurile voastre mai jos, ca și comentarii, pe adresa de mail jurnaldecuplu@gmail.com sau prin formularul de contact de pe site.

Sursa articol: http://jurnaldecuplu.com/2015/04/16/5-semne-ca-ai-parte-de-o-relatie-solida/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu