Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

marți, 16 decembrie 2014

Cuplurile reale, adevarate surse de spiritualitate

Lipsa maturitatii afective in relatii face ca acestea sã fie, de cele mai multe ori,de scurta durata sau lipsite de factorul spiritual transformator.

A-l iubi pe cel de langa tine inseamna a aduce mereu Divinitatea in sufletul lui, dar asta presupune a avea mai intai Divinitatea in sufletul tau.Aceasta este o adevarata relatie de cuplu.Este o relatie profund sufleteasca in care sexualitatea este doar o modalitate de a te apropia mai mult de esenta ta interioara, de a iubi mai mult, nu doar o simpla angrenare eroticã.

Maturizarea afectiva inseamnã o relatie intre suflete si spirite, nu doar intre corpuri, caci ceea ce cautam in celalalt(a) este sufletul si spiritul, nu doar corpul.Iubirea adevarata inseamna inainte de toate transformare interioara, adica depasirea egoismului, amplificarea starii de daruire si asumare constientã.

 In momentul in care exista iubire adevarata, intr-o relatie exista si implicare, si incredere, si daruire si tot ceea ce este divin.Insa cand nu exista iubire adevarata nu exista nici implicare afectiva, nici daruire – ci doar un simulacru. In acest tip de relationare se invoca asa zisa detasare, care de fapt este o lipsa de daruire.

In momentul in care esti intr-o relatie cu cineva iti pasa de acea persoana, de binele sau si nu o lasi atunci cand se afla in dificultate.Astfel se poate vedea daruirea neconditionata fata de cel de langa tine si iubirea adevarata care este dincolo de orice ‘aranjament’.Daca esti prezent in relatie doar cu corpul nu poti sa-l simti – iar asta nu e iubire ;dar cand iubesti cu sufletul, il simti pe cel de langa tine si deoarece ii vrei binele, il ajuti si il sustii.

Un dialog intre suflete este o comunicare intre doua fiinte care au atins un anumit nivel de elevare interioara si care cauta sa se desavarseasca prin intelegere si prin deconditionarea de anumite blocaje mentale ce tin de trecut.

Pe masura ce se vor dezvolta individualitati puternice si constiente se vor forma si cupluri reale, cupluri care sa fie adevãrate surse de spiritualitate.


sursa articol: fiituinsutimaa.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu