Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Osho-Omul matur


"Omul devine matur in clipa in care inceteaza sa mai aiba nevoie de Iubire si incepe el sa iubeasca. Omul matur este la fel de iubitor cind e singur , ca si atunci cind e cu cineva . Nu acel cineva il face sa iubeasca . Iubirea lui e o revarsare, e un Dar.
"Iubirea nevoie " depinde de celalalt , este imatura, si intotdeauna naste suferinta, deoarece dependenta inseamna sclavie. Iubirea nu poate inflori in dependenta , ea este o floare a Libertatii. Milioane de oameni ramin copii toata viata. Cresc, dar psihicul lor ramine infantil. Au mereu nevoie de iubire, umbla dupa ea ca dupa hrana, ca si copilul care primeste de la mama lapte, dar si iubire.Accentul este pus pe cum sa obtina mai mult, manipulare emotionala, fiecare incearca sa-ldomine pe celalalt.  
Iubirea apare numai la omul matur. Numai omul matur e capabil de Iubire.Iubirea lui nu e dependenta, el iubeste indiferent daca este sau nu iubit de celalalt . Atunci Iubirea nu este o relatie, este o Stare. Accentul cade pe cum sa ofere mai mult si cum sa ofere neconditionat."
(Osho- "Maturitatea,responsabilitatea de a fi tu insuti")

Omul matur este liber si fericit, deoarece  stie sa-si acorde singur Iubire. Iubirea lui nu depinde de nimeni si nimic, este neconditionata.Omul matur este permanent in starea de Iubire.

Eugenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu