Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

vineri, 20 octombrie 2017

Energia cuplului


Un cuplu adevărat are o singură energie pentru doi…

 


Pentru a construi o relație fericită, inițial ar trebui să înțelegeți deosebirea dintre energia masculină şi feminină, iar apoi să lucrați pentru a uni aceste energii. Există o glumă: oamenii care trăiesc mulți ani împreună devin atât de asemănători, încât îl poți diagnostica pe unul şi trata pe ambii, întrucât suferă de aceleași boli.
Într-adevăr, atunci când oamenii se îndrăgostesc, între ei se formează un câmp energetic comun, așa-numita energie a cuplului, în interiorul căreia două energii  se combină în una singură. Cu cât mai profundă este interacțiunea dintre bărbat și femeie și cu cât dragostea dintre ei este mai puternică, cu atât puterea şi rezultatele pe care cuplul le atinge în viață, sunt mai mari.

Cum se formează energia cuplului?
Pe un plan subțire uniunea a doi îndrăgostiți arată în felul următor: ambii se află în interiorul unui balon luminos şi sunt uniți între ei cu multiple raze de lumină. Cu cât sentimentele sunt mai puternice, cu atât câmpul de lumină este mai strălucitor. Emoțiile negative colorează balonul în nuanțe întunecate. Oricare sentiment negativ, ajungând în interiorul cuplului, îi distrug câmpul unic. Iar orice emoție pozitivă umple energia cuplului cu lumină, consolidând legătura dintre parteneri.

Energia masculină şi feminină în cuplu
Câmpul unic apare de la sine, în perioada când partenerii se îndrăgostesc unul de celălalt şi se menține în continuare cu condiția parteneriatului. Puterea cuplului se dezvoltă când ambii parteneri se implică şi se susțin atât pe sine, cât şi pe partener. Dacă de exemplu, femeia începe să-şi dezvolte în sine energiile masculine şi să se manifeste ca un bărbat, atunci trăind singură, probabil că nu va simți în aceasta nimic rău. Însă dacă acționează astfel fiind într-o relație, atunci bărbatului nu-i rămâne nimic altceva, decât să se comporte ca o femeie. La fel şi bărbatul. Fiind singur el poate fi sentimental şi blând, însă în cuplu este necesar să-şi manifeste energiile masculine, de exemplu să arate că este hotărât, că poate reacționa rapid, că îşi poate asuma răspundere. În caz contrar, toate aceste calități va fi nevoită să le manifeste femeia. În general, în cuplu bărbatul răspunde de materialitate, femeia – de sentimente şi atmosfera relației. Prin urmare chakra materială la bărbăti este cea care oferă, la femei este cea care ia. Iar chakra inimii (Anahata) la femei oferă, la bărbați ia. Este o lege a naturii, care trebuie înțeleasă.

Energia feminină. Lumea simțurilor.
Inima femeii – este spațiul infinit al iubirii, în care există loc pentru toți cei, pe care ea va dori să-i primească. Femeia care are chakra inimii bine dezvoltată, e uşor s-o iubeşti. Pentru aceasta ea nu este nevoită să depună prea mult efort, să se convingă sau să se impună să iubească. Dacă femeia spune că ea ar fi bucuroasă să iubească , însă nu are pe cine, atunci chakra inimii ei nu este deschisă. În zilele noastre femeia care iubește şi e fericită cu iubirea ei, este o raritate.  La majoritatea femeilor chakra inimii este blocată, de aceea le este atât de greu să iubească. Cineva nicidecum nu poate întâlni obiectul iubirii potrivit, altcineva, începând o relaţie de iubire se dezamăgește şi în loc de bucurie în dragoste simte tristețe şi suferință, în rezultat să iubești devine o adevărată suferință. În realitate, nu oamenii pe care îi întâlnești te împiedică să simți iubirea, ci blocajele din chakra inimii care există la femeie.
Fetele moderne, permit foarte ușor să ajungi ușor la trupul lor, însă au o frică nebună să accepte pe cineva în inimă. Se tem să iubească, pentru că au frică să nu greșească, să se înșele, să rămână fără nimic, să arate ca proastele, să piardă timpul în zadar. De aceea, niciodată nu reușesc să construiască o relație caldă cu cineva.
Mulți, astfel şi trăiesc – în așteptare. Bărbatul nu se mișcă, pentru că nu simte iubire de la femeie, iar femeia nu iubește, pentru că se teme. Apare un cerc închis.

Dacă iubirea vine de la femei, bărbatul o poate înţelege nu doar cu inima, ci şi cu mintea – analizând evenimentele vieţii lui.  Dacă vă veţi uita în jur, veți observa că bărbații îşi aleg femei care îi aprind, care îi inspiră, alături de care îşi doresc să acționeze, să tindă către ceva, să obțină ceva.  Dorința de a acționa – este primul semn, care spune că către bărbat este îndreptată iubirea femeii. Pentru un bărbat să fie în iubire, înseamnă să fie în acțiune.
Bărbatul are nevoie de iubirea femeii, tocmai pentru a avea puteri să acționeze şi să se miște înainte. Acest lucru se întâmplă automat, de la sine. Energia iubirii provoacă în bărbat o explozie de energie şi dorința firească de a acționa.  Iubirea pentru bărbat – este puterea vitală, cu ajutorul căreia creează materialitate.

Bărbatul care este iubit, este foarte activ, energic: el are dorință şi putere să se miște, el are posibilități şi o creștere clară în treburi. Şi invers, bărbatul pe care nu-l poți mișca din loc, nu-l poți rupe din faţa televizorului sau nu-l poți scoate din casă – este un bărbat fără puteri, care nu obține “doza” necesară de iubire.

Fiecare bărbat este înzestrat de la natură cu capacitatea de a crea, însă nu fiecare se poate folosi de ea. Blocurile de bază la chakra materială a bărbaţilor e legată de energia fricii. Sarcina bărbatului – e să-şi înțeleagă fricile, să se elibereze de ele şi să acționeze. Bărbatul însuși, are necesitatea să se realizeze pe plan material, să poată câștiga bani. Nu e un secret pentru nimeni, că bărbatul se simte bine, doar atunci când se simte realizat, solicitat, capabil să câștige, să-şi întrețină familia şi pe sine.

Pentru femeie, prioritar devine să accepte ceea ce creează partenerul pentru ea. Femeia poate câștiga şi singură bani, însă e mai bine să-i ofere bărbatului întâietatea de a întreține familia.
Parteneriatul înseamnă schimb egal de energii. Nu vorbim despre egalitatea de gen, deoarece bărbații și femeile în mod natural au energii diferite, ele nu pot fi comparate sau egalate. Fiecare este important în propria sa sferă și lupta pentru întâietate nu are nici un sens. În loc de luptă, trebuie să ajungeți la interacțiune comună, care îi îmbogățește pe ambii. În acest caz, ambii au de câștigat. Oamenii singuri aleg ce va deveni cuplul lor – un câmp de luptă sau un spațiu pentru dezvoltare, dragoste si succes.

Sursa

preluat de pe http://relatii.net/2017/05/03/un-cuplu-adevarat-o-singura-energie-pentru-doi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu