Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

luni, 19 iunie 2017

Taina Iubirii





“Când doi oameni se iubesc, două lumi îşi pun laolaltă bogăţia şi veşnicia. Fiinţa iubită este un dar regesc în care străluceşte prezenţa lui Dumnezeu. În chipul celuilalt, îndrăgostitul îl vede pe Dumnezeu, atingând astfel una dintre cele mai înalte stări ale vieţii spirituale în doi.
 


Când un bărbat se apropie de iubita sa, el trebuie să aibă un sentiment sacru, ca şi când s-ar duce la un templu, iar când o femeie se apropie de iubitul ei, ea trebuie să fie plină de adorare, de venerare, ca şi cum s-ar afla lângă Dumnezeu.
 

Iubirea înseamna să-i aparţii lui Dumnezeu cu totul. Îndrăgostiţii care au înţeles acest lucru se roagă:” Fă, Doamne, să ne iubim pentru a Te iubi pe Tine”.
 

Două suflete astfel unite nu au a se teme de nimic. Cu înţelegere, pace şi iubire reciprocă, îndrăgostiţii trăiesc minunea. Ei se înalţă, la adapostul scutului care îi apără şi care este iubirea de Dumnezeu.
 

Iubirea îi face mai limpezi ca diamantul. Navigatori în plenitudine, ei se îndreaptă către slava fără de margini, atrăgând tot mai mult Graţia lui Dumnezeu.”
 

fragment din „Taina iubirii” de Paul Evdokimov
sursa: Alexandra Lupu Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu