Când un bărbat și o femeie devin unu, acel ”unu” esti TU (Rumi)

miercuri, 4 ianuarie 2012

Calea Iubirii, pentru El

 poze Iubire si Onoare telenovela iubire si onoare acasa tv 300x199 online Iubire Si Onoare   Episodul 99 online
  "90% din problemele emotionale ale unei femei provin din faptul ca nu se simte iubita. Deci nu sta deoparte analizand-o, ca un doctor care diagnosticheaza un pacient sau un terapeut care pune intrebari unui client. Ofera-i iubirea ta-. Mergi la ea, priveste adanc in ochii ei, ia-o in bate si managai-o, spune-i cat de mult o iubesti, zambeste, fredoneaza-i cantecul preferat si danseaza cu ea si e posibil ca problema ei emotionala sa se evapore. S-ar putea sa mai aiba vreo chestiune de rezolvat, si ai putea  s-o ajuti la asta, dar aspectul emotional va fi transformat in iubire.
 Intreab-o daca ar prefera sa-i oferi iubire sau sa o analizezi atunci cand e suparata. E atat de usor sa ii oferi iubire; oricum, e ceea ce vreti amandoi cu adevarat.
Data viitoare, cand iubita ta are o dispozitie proasta, incearca metoda aceasta: presupune ca nu se simte iubita. Incearca numai sa presupui asta, chiar daca pare ca nu poate fi atat de simplu, ca supararea ei trebuie sa aiba vreun motiv ascuns, un motiv pe care l-ai putea detecta si indeparta. Presupune ca seamana mai mult cu o floare care are nevoie sa fie udata decat un motor care are nevoie de reglarea carburatorului. Nu presupune ca e ceva in neregula. Presupune ca vrea iubire de la tine, intr-un fel profund, puternic, ferm si sensibil. Priveste cu iubire in ochii ei, atinge-o asa cum ii place sa fie atinsa, cu iubire si vorbeste-i sau canta-i cu iubire. Descopera ce se intampla cu dispozitia ei. Apoi, dupa ce dispozitia ei proasta a fost dizolvata de iubirea ta si ea e fericita si relaxata, poti vorbi despre orice lucru care mai trebuie discutat.
Mai intai, ofera-i iubire cu ochii tai, cu atingerea ta, cu miscarea ta si cu tonul vocii tale care canta cantecul iubirii din inima ta si numai dupa aceea, dupa ce legatura de iubire a fost refacuta, afla ce a mai ramas de discutat."
sursa: “Calea barbatului superior”, David Deida, Editura Kamala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu